Connect with us

Herrlaget

Karlberg: “Har ingenting att förlora”

Marcus Karlberg är tillbaka i Leksand och har antagit utmaningen att försöka ta en ordinarie tröja. Han tvekade aldrig på att svara ja när agenten ringde, även om han blev lite chockad.
– Det var mest att det skulle sjunka in. Jag trodde inte riktigt på det först, sa Karlberg när BVK träffade honom i norska Halden.

Marcus Karlberg redo att försöka ta en tröja. /Bildbyrån.

Kasimir Kaskisuo har fått en större konkurrens om målvaktsposten och backsidan har förstärkts med några tunga namn. Men spelaren som står inför den största utmaningen i år i Leksands trupp, är forwarden, Marcus Karlberg, som är tillbaka i föreningen.

Många var det som lyfte på ögonbrynen när Leksand presenterade den i dag 22-åriga forwarden som ett av sommarens nyförvärv. Han fick på bordet något som många spelare säkert hade tackat nej till.

Att anta den tuffa utmaningen att ta en plats i ett namnkunnigt Leksand som satsar på att vara topp-sex i SHL den här säsongen. Men för Marcus Karlberg var det ingen tvekan.

– Jag blev lite chockad när agenten ringde och berättade. Det var inte länge jag behövde tänka, det var mest att det skulle sjunka in. Jag trodde inte riktigt på det först. Men jag tänkte snabbt att jag inte har någonting att förlora på det utan kommer att göra allt jag kan för att ta en plats här och sedan får vi se hur långt det bär.

”Ganska bra match”

Leksands andra och sista match i norska Halden var Karlbergs första då han inte spelade mot Färjestad. Så här summerar han matchen som Frölunda vann efter förlängning:

– Det är ganska jämnt. Det blev lite för mycket fram och tillbaka för vår smak. Men i många och långa stunder hade vi bra anfallsspel på dem också, så vi gör en ganska bra match ändå.

Karlberg syntes ute på isen. Detta genom ett hårt jobb men han höll sig också framme vid några tillfällen och kunde mycket väl blivit målskytt. Han fick också med sig ett par rödklädda utvisningar.

Vi påstod och Karlberg gjorde en bra match och han höll med.

– Det tycker jag med. Det är första gången jag möter SHL-motstånd på två år. Jag tycker att jag var pigg och skapade lägen och vann mycket puck. Så jag var ändå nöjd med min insats.

Vad får du för feedback från tränarna?
– Vi kollar lite video och så efter matcher. Man får höra i båset också om det är något som var bra eller något man ska tänka på. Det är bra samarbete där också där vi får mycket hjälp.

Vad är det för lag ni har där inne i omklädningsrummet?
– Det är en riktigt rolig grupp med många friska fläktar. Det är inte ofta det är sura miner, så det är ett jäkligt roligt lag att vara i.

“Det absolut roligaste som finns.”

Vi avslutade med att prata lite om något som väntar om några veckor för Leksand. Efter bortapremiären mot Färjestad lördagen den 17:e september, väntar Skellefteå i Tegera Arena torsdagen senare.

Karlberg fick frågan hur han ser fram emot den och innan frågan var formulerad bildades ett leende på Karlbergs läppar.

– För en som mig som kommer från Leksand, det är det absolut roligaste som finns att få spela inför publiken där hemma att få åka in där i en premiär med fullsatt hall. Det är verkligen någonting som jag ser fram emot.

Hellkvist: ”Gör det jättebra”

Karlbergs tränare Björn Hellkvist är nöjd med vad han har sett av denne ettriga forward under hans första försäsongsmatcher.

– Mackan gör det jättebra. Han är en lirare. Vi pratade lite efter matchen mot Mora där han inte riktigt vågade spela ut. Han var inte dålig där, men gjorde inte det som han är bra på. Men det gör han mer mot Frölunda och står för en bra insats, det är roligt att se.

Leksands nästa match denna försäsong är på nytt mot Färjestad. Den här gången mot Malung på torsdag, 18 augusti. Därefter följer dubbla möten med Brynäs 23/8 (hemma) och 24/8 (borta).

Click to comment

Lämna ett svar

More in Herrlaget

%d bloggare gillar detta: