Connect with us

Herrlaget

Lista: Försäsongens fem bästa spelare

Leksand har spelat sex matcher denna försäsong. BVK har tagit fram de fem spelare som vi tycker har imponerat mest, med två matcher kvar av att spela innan den stora SHL-premiären borta mot Färjestad om två veckor.


ANTON JOHANSSON

Anton Johansson har tagit för sig under försäsongen. / Foto: Bildbyrån

Den unge backen har verkligen imponerat på oss och ser ut att ha haft en fin sommar med fysträningen. Känns redan mer rejäl än under de fyra SHL-framträdanden han stod för under fjolåret och kommer att få sina chanser i vinter.

Det är en potentiell storback detta som Detroit har draftat och som vi hoppas få se under flera säsonger i Leksand innan han drar över pölen. Rightare, bra storlek och Boo IF som moderklubb. What’s not to like?


CARTER ASHTON

Carter Ashton har sett ut som ett nyförvärv. / Foto: Bildbyrån

Han är tillbaka!

Den stora kanadensiska bulldozern har stått för en väldigt pigg och bra försäsong. Han fick ett ultimatum av Björn Hellkvist. Att om han skulle vara med på allvar den här säsongen fick han lov att komma mycket bättre förberedd än inför fjolårets säsong. Det var en uppmaning som Ashton ser ut att ha tagit på största allvar.

Han har känts lite lättare, mycket piggare, rappare och går på mål igen som han inte gjorde på hela fjolårssäsongen. Ashton känns lite som ett nyförvärv. Kul att se!


OSKAR LANG

Oskar Lang har inte bara tagit stryk, han har även gjort poäng. / Foto: Bildbyrån.

Där under två Frölundaspelare ligger han. Fina Oskar Lang.

Denna försäsong tyder på att detta kan bli säsongen som vi så länge har väntat på. Den när Langen får sitt efterlängtade genombrott i SHL. Den 170 centimeter långe Arvikasonen har byggt vidare på självförtroendet han byggde upp under slutet på förra året där våren även innebar VM-spel med Tre Kronor – där han var jättebra.

Det vi har saknat tidigare är att Langens snabbhet och rappa spelstil skulle leda till flera poäng och mer konkreta fördelar för Leksand på isen. Nu har han gått mer på mål, gjort fler mål och framför allt varit ett större hot, precis som vi hoppats.

Fortsätter bara så här in i SHL-spelet, Oskar och detta kan bli riktigt bra.


MIKAEL RUOHOMAA

Spelgeniet har sett pigg ut. / Foto: Bildbyrån.

Kanske blev det en tupp för mycket i hönsgården så att säga när Marek Hrivík anslöt i våras och finländaren petades ner i hierarkin på centersidan. Det har funnits embryon till rykten att han skulle vara på väg bort, bland annat på grund av den anledningen.

Men finländaren har anslutit till Leksand efter sommaren, setts golfa och trivas med sina lagkamrater och framför allt varit väldigt framträdande på isen. Det är en fröjd att se Ruohomaa spela ishockey och är fortsatt sådär omöjlig att ta pucken av.

Han har dessutom hittat en ruskigt fin kedja ihop med Lang och Justin Kloos som han själv berömt och sagt att han älskar att spela tillsammans med. Har man hittat den kemin, har man nog inga problem att gå som andracenter bakom slovaken som får dra säg Camper och Quenneville i förstakedjan.


CARTER CAMPER

En stjärna som kommer leda offensiven – i år också. / Foto: Bildbyrån

Självklart ska även Camper in på den här listan.

Stjärnan som snittat nära en poäng per match i Leksandströjan över två säsonger hittills, har sett väldigt fin och påkopplad ut under försäsongen. Han har även visat känslor. Som när han drämde klubban i sargen och vägrade tacka domarna efter förlusten i förlängning mot Färjestad i Strömstad Hockey Classic.

Osportsligt säger vissa, härligt säger vi. En Camper som brinner är den bästa sorten och att han gör det redan nu bådar gott. I spelet kan man bli frustrerad när han suger lite för länge på pucken ibland. Men uppsidorna överglänser detta när han med sitt spelsinne och sin skicklighet med pucken imponerar byte efter byte.


Där är fem spelare som vi tycker imponerat så här långt denna försäsong! Självklart finns det fler där Anton Lindholm, Emil Heineman, Jesper Kandergård och Marcus Karlberg är några. Vilka tycker du har varit bäst? Kommentera gärna nedan.

Click to comment

Lämna ett svar

More in Herrlaget

%d bloggare gillar detta: