Connect with us

Herrlaget

Slarvigt Leksand föll rättvist i Karlstad

Misstagen fällde Leksand i Karlstad.
Inom loppet av elva sekunder i den andra perioden avgjorde Färjestad och vann till sist premiären med 3-1 efter att masarna slarvat och gett bort det tredje målet.

Det var laddat inför med en härlig inramning inför fullsatta läktare i Värmland. Leksand fyllde tårtbiten som är över till bortasupportrar plus ett par sektioner intill som färgades vitblå.

Kanske var det ett stöd som fick leksingarna på isen att tända till lite extra, för i den första perioden var gästerna från Dalarna bra. Kanske hade man också en puck inne, men om så var fallet är omöjligt att svara då FBK-målvakten Matt Tomkins fångade pucken i sin plockhandsken nånstans intill sin mållinje.

Carter Camper i kamp om pucken med Daniel Viksten. / Foto: Bildbyrån.

Men efter en mållös förstaperiod kom Färjestad ut bäst i andra. Man kontrollerade pucken, hade ett högre tempo, fick långa anfall på leksingarna och till sist fick målvakt Kaskisuo kapitulera.

Tolv minuter in på mittakten kom ledningsmålet när Linus Johansson skrinnade sig fri från höger, lurade ner finländaren mellan stolparna och satte 1-0.

I en sårbar stund av matchen stod sedan Kaskisuo för vad som sedan skulle visa sig bli ett matchavgörande misstag. Detta när han direkt vid tekningen efter 1-0, skulle ner bakom sitt mål och stoppa en dumpad puck. Men han läste situationen fel, fick snabbt grönklätt sällskap, kladdade med pucken och snart kunde Remi Ellie få sin drömstart i SHL-debuten och peta in 2-0 i en öppen kasse.

Viktig reducering

Det kom en viktig reducering för Leksand innan matchen var över. I powerplay efter knappt kvarten spelad, snärtade Justin Kloos i väg ett direktavslut från blå som letade sig in i nätmaskorna bakom Tomkins. Inte ett rättvist resultat efter 40 minuter, men ändå målsiffror som gjorde att Leksand fortsatt var med i matchen.

Sammanbiten premiärmålskytt. / Foto: Bildbyrån.

När du gästar Karlstad, ligger under med ett mål inför tredje och får med dig ett powerplay kvarten från slutet. Då kommer det oftast handla om att ta vara på de chanser du får, om du ska åka hem med poäng.

Det gjorde inte Leksand.

Olle Alsing kladdade med pucken som sista man, flippade in den i mitten av den centrala zonen där endast Färjestads back Theodor Lennström befann sig. Några sekunder senare hade han kommit fri med Kaskisuo, lurat ner honom och ganska enkelt lagt in 3-1 i det då öppna målet.

Och där var matchen stängd.

Leksand kunde efter detta inte resa sig till att skapa tillräckligt ens för att åstadkomma en reducering. Ett uddlöst Leksand där de ledande spelarna lyste med sin frånvaro får ladda om inför hemmapremiären mot Skellefteå på torsdag.

Då behövs framför allt ett annat driv och ett annat fokus om man ska ha chans på poäng.

Matchfakta

Färjestad – Leksand 3-1 (0-0, 2-1, 1-0)
Skott: 24-18 (9-5, 8-7, 7-6)
Utv-min: 6-10 (2-4, 2-4, 2-2)
Publik: 8250

Inga mål i den första perioden

1-0 (22.23) Johansson (Viksten, Nygård) PP1
2-0 (22.34) Elie (Nilsson, Åslund)
2-1 (26.24) Kloos (1) (Caito, Östman) PP1

3-1 (45.56) Lennström (utan assist)

Click to comment

Lämna ett svar

More in Herrlaget

%d bloggare gillar detta: