Connect with us

Damlaget

Kemiproblem i Leksand: “Inte fungerat”

En stark poäng i premiären mot Brynäs.
Men trots detta väljer Leksand att göra förändringar på tränarsidan. Huvudtränare Jordan Colliton har inte fungerat med en av sina assisterande, meddelar klubben på sin hemsida.

SDHL-säsongen är blott en omgång ung och i den tog Leksand en stark poäng hemma mot Brynäs i derbyt. Men efter den kommer nu en nyhet från klubben att man väljer att göra förändringar på tränarsidan.

På sin hemsida meddelar klubben att lagets assisterande tränare, Alexander Hanning, lämnar föreningen och att Hans Lodin – som var med i båset redan i premiären – kommer att stanna där vid Collitons sida.

hemsidan skriver man att “anledningen till bytet av assisterande tränare är att personkemin mellan Colliton och Alexander Hanning inte fungerat såsom önskat när säsongen startats upp.”

“Svårt att lyckas som grupp”

Alexander Bröms, som är sportsligt ansvarig på damsidan i klubben, kommenterar förändringen:

– Ett tränarteam behöver jobba nära varandra och trivas tillsammans, finns inte personkemin där är det svårt att lyckas som grupp. Det är också något som i slutänden kommer drabba laget och coachingen av spelarna. Vi väljer därför att göra förändringen redan nu i ett tidigt skede av säsongen för att inte dra ut på något som vi inte tror kommer fungera i längden. Detta sker med respekt för såväl Jordan som för laget, men inte minst även för Alexander Hannings skull, säger Bröms.

Till helgen väntar dubbla matcher för Leksands damlag. Först på lördag borta mot Luleå, innan man på söndagen spelar ytterligare en bortamatch, den gången mot Modo.

Click to comment

Lämna ett svar

More in Damlaget

%d bloggare gillar detta: