Connect with us

Herrlaget

Armalis drömdebut i nya hemmaborgen

Stängde igen och höll nollan mot Skellefteå.

Mantas Armalis fick debutera för Leksand.

Och den 30-årige målvakten kunde inte fått en bättre start än den han fick när han stängde igen och höll nollan hemma mot Skellefteå. Att Carter Camper gjorde matchens enda mål med endast 1,5 minut kvar att spela, innebar att masarna tog samtliga poäng i en tuff och tajt batalj.

Carter Camper avgjorde – och Thomas Johansson fick jubla intill sarghörnet. / Foto: Bildbyrån.

Det blev en tuff och jämn kamp när Skellefteå gästade Dalarna för att vara en del av Leksands hemmapremiär under torsdagskvällen. Detta mycket tack vare två storspelande målvakter i Mantas Armalis och Linus Söderström.

Båda målvakterna stod sina första matcher för säsongen (detta var Skellefteås tredje match) och gjorde riktigt bra ifrån sig. Bägge stod för flera fina parader och höll nere siffrorna till mållösa fram tills dess att det bara återstod 1,5 minut av ordinarie tid.

“Ibland krävs 59 minuter”

Då fick Carter Camper pucken ute till höger. Den målfarlige forwarden avancerade över offensiv blå, tog sikte mot målet och efter att han tittat upp snärtade han dit leksingarnas ledningsmål i det bortre kryssets sista maska.

– Vi möter ett riktigt bra lag som jobbar extremt hårt. De spelar tillsammans och jobbar hem med fem spelare vilket gör det svårt att hitta ytor. Vi pratade om att ha tålamod och ibland krävs det 59 minuter för att hitta ett vinnande mål, sa Camper till C More efteråt.

Även Armalis var givetvis nöjd efter en fin insats och tre poäng.

– Den roligaste typen av debuter, att få en vinst och sedan en bonus att få hålla nollan. Vi gör det bra som lag och i boxplay gör vid det extremt bra. Jag är jättetacksam över mina gubbar i det läget och sedan får jag ge tillbaka lite, sa Armalis som fyllde 30 tidigare i september (6:e).

Camper var också imponerad över målvaktsinsatsen Armalis stod för.

– En fantastisk debut för honom. Han har varit riktigt bra på träning vilket båda våra målvakter har varit och vi är väldigt glada att ha ett starkt målvaktspar, sa Camper.

Mot Färjestad i säsongens första match upplevde vi ett Leksand där tanken tog slut redan efter en period. Här var det ett helt annat fokus och framför allt ett annat tempo över 60 minuter.

Matchen kunde ha slutat hur som helst mellan två jämna lag. Målet var Campers 95:e grundserie-poäng i SHL – i sin 98:e grundseriematch. Imponerande.

Matchfakta

Leksand – Skellefteå 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)
Skott: 23-22 (5-5, 11-9, 7-8)
Utv-min: 8-8 (0-0, 6-6, 0-0)
Publik: 5510 (Tegera Arena)

Inga mål i den första perioden

Inga mål i den andra perioden

1-0 (18.33) Carter Camper (Caito, Östman)

Click to comment

Lämna ett svar

More in Herrlaget

%d bloggare gillar detta: