Connect with us

Herrlaget

Alsing förlängningshjälte i Jönköping

Två poäng till masarna – utan att spela bra.

Leksand vann en händelserik match i Jönköping.
Backstjärnan Olle Alsing avgjorde i förlängningen och masarna fick med sig två poäng i bussen upp mot Dalarna igen.
– Det här var en bra bortamatch, säger matchhjälten efteråt.

Justin Kloos inledde Leksands målskytte. / Foto: Bildbyrån.

Leksand kom till Jönköping för att spela sin tredje match för säsongen och ville bygga vidare på segerkänslan efter 1-0 hemma mot Skellefteå i hemmapremiären i torsdags förra veckan.

Men efter den första perioden var det många som frågade sig hur det var möjligt att hemmalaget inte hade en ledning utan att ställningen fortsatt var mållös. Skotten 10-4 till hemmalaget vittjar om ett spelövertag.

Mantas Armalis fick efter nollan senast fortsatt förtroende mellan stolparna och spelade bra. Och efter sex minuter av mittperioden, kunde han stå kvar mellan sina stolpar och se lagkamraterna näta på andra sidan.

Alsing och Kloos målskyttar

Oskar Lang vann pucken i mittzonen, ställde blixtsnabbt om och hittade Kalle Östman fri mellan tekningscirklarna. Östman – som går från klarhet till klarhet i daladressen – tvekade inte utan skickade upp pucken i nättaket bakom Joni Ortio.

Det föll tre mål till under mittperioden och efter att HV71 vänt till ledning 2-1 var det Justin Kloos som med sitt andra mål för säsongen kvitterade. Snyggt höll han sig framme framför kassen och knackade ner ett skott från Alsing som hittade sig in i nät.

Snabbt avgörande

Även fast den tredje perioden slutade mållöst saknades det knappast målchanser. Men skottövertaget 8-4 i perioden och totalt 32-18 efter 60 minuter, var det hemmalaget som hade skapat allra mest.

Den efterföljande förlängningen blev dock inte långvarig – och det till masarnas favör. Stjärnvärvningen på backplats Olle Alsing startade när pucken släpptes för de max fem minuterna i tre-mot-tre. Och när det gått blott 40 sekunder hade han hunnit få pucken i mittzon, avancera över offensiv blå, använda en motståndare som skymning och snärta in segermålet med ett rappt handledsskott.

– Jag höll i den länge och kanske förväntade han sig inte i ett skott i tre mot tre. Men jag fick skymning på Joni i målet och den satt skönt, säger Alsing till C More efter segern.

”Glada för två poäng”

Björn Hellkvist var nöjd med insatsen, särskilt med hur hans lag kämpade.

– Det är en bra vinst. Det går inte på räls i kväll men fortsatt är vi solida framför egen kasse och är stenhårda där och täcker mycket skott. Defensiva insatsen är egentligen inte mycket att säga om, säger Leksandstränaren och fortsätter:

– Sedan är vårt passningsspel för dåligt och där får dem en del vändningar. De har också fem powerplay, vi har ett. Det säger också något om matchen. Det är en bra vinst och vi är glada för de två poängen vi tar i dag.

Click to comment

Lämna ett svar

More in Herrlaget

%d bloggare gillar detta: