Connect with us

Herrlaget

Siffror inför: LIF-ÖHK

På en punkt är Leksand bäst i SHL-klassen.

Leksand ska spela sin fjärde match för säsongen och detta mot Örebro på hemmais. Här har BVK samlat lite siffror som finns att ha med sig in i matchen, kring hur lagen presterat i inledningen av serien. I en gren är faktiskt leksingarna bäst i SHL-klassen.

Leksand besegrar Örebro, säsongen 21/22. / Foto: Bildbyrån.

Inledande matcher

LEKSAND
Färjestad 1-3 (B)
Skellefteå 1-0 (H)
HV71 3-2 e.f (B)

Poäng: 5 (8:a)
Målskillnad: 5-5

ÖREBRO
Linköping 3-2 e.f (H)
Frölunda 2-4 (B)
Oskarshamn 4-1 (H)
Brynäs 2-3 (B)

Poäng: 5 (6:a)
Målskillnad: 11-10

Kommentar: Örebro har tagit sina poäng på hemmaplan och mot ett tamare motstånd än leksingarna om man går efter vart de flesta experter tippat lagen i sina tabeller. Leksands trea mot Skellefteå var stark, samtidigt som målskyttet varit svagt. Lika många poäng, där Örebro spelat en mer.


Bästa poängplockare

LEKSAND
Justin Kloos 3 (2+1)
Kalle Östman 3 (1+2)
Matt Caito 3 (0+3)

ÖREBRO
Kristian Näkyvä 4 (0+4)
Robert Leino 3 (2+1)
Philip Holm 3 (0+3)

Kommentar: Det är i Leksandslägret roligt att Justin Kloos har öppnat starkt. Kalle Östman är ett utropstecken och Matt Caito vet man alltid vad man får ifrån. Särskilt många assist. Men visst saknas det fler poäng från stjärnor som Carter Camper (1+0), Mikael Ruohomaa (0+1) och John Quenneville (0+0).

Robert Leinos säsong ifjol var under all kritik. Roligare för Närkelaget nu när han öppnat starkt. Näkyvä är med från start i år och kul att se honom på isen – och för Örebros del då även att han levererar.


Powerplay/Boxplay

LEKSAND
Powerplay: 1/7 (14.29%) (10:a)
Boxplay: 1/12 (91.67%) (1:a)
Totalt: 105,96

ÖREBRO
Powerplay: 2/13 (15.38%) (9:a)
Boxplay: 4/19 (78.95%) (8:a)
Totalt: 94,33

Kommentar: Man brukar säga att om man kan slå ihop procenten över power- och boxplay och nå 100, har man ett godkänt resultat i “special teams”. Här är det i första hand ett riktigt starkt spel i numerärt underläge som räddar masarna där man faktiskt är bäst i klassen.

Örebro är inte särskilt bra på någon av grenarna här i inledningen.


Målvaktsmatchen

LEKSAND
Mantas Armalis (2/54 = 96.30%) (1:a)

ÖREBRO
Jhonas Enroth (6/74 = 91.89%)

Kommentar: Enroth var en av SHL:s bästa målvakter förra säsongen och är väl en av ligans solklaraste ettor, när man fortsätter att ha Jonas Arntzen som backup. I Leksand fick Kasimir Kaskisuo större konkurrens och Mantas Armalis har varit strålande sina första två matcher för klubben i SHL.

Han höll nollan mot Skellefteå och var bra även i Jönköping när Leksand åkte hem med två poäng. Vi får se vilka som startar i afton, men om det blir dess två har vi en bra målvaktskamp att se fram emot.

Snacket kring laget

LEKSAND
Det är klart att man vill få igång målskyttet och att fler av de stora stjärnorna bidrar framåt. Om en vecka finns Marek Hrivík tillgänglig lagom till derbyt mot Brynäs. Självklart en stor, stark och skicklig pusselbit att få in till ett redan intressant lag – som ändå haft lite problem att producera.

Får slovaken fart på det?

ÖREBRO
Det är många som har lite svårt att veta var de har Örebro. Vissa har tippat dem så långt ner som på en kvalplats, andra någonstans i mittenträsket medan spelarna och ledarna i laget vill bli klassikern “bättre än förra säsongen” och om så ska bli fallet, ska man direkt till slutspel.

Click to comment

Lämna ett svar

More in Herrlaget

%d bloggare gillar detta: