Connect with us

Herrlaget

Leksand vaknade försent

Det slutade med en tung uddamålsförlust hemma mot Örebro.

Kan man komma tillbaka från ett fyramålsunderläge?
Det kan man, Leksand var nära. Men det slutade med en tung uddamålsförlust hemma mot Örebro.

Under matchens första två perioder, såg det ut som om leksingarna åkt rätt in i en mardröm från kvartsfinalserien mot Örebro för två säsonger sedan.

Ett Örebro som backade hem, boxade ut de vitklädda hemmaspelarna och tog vara på de kontringar som man fick att gå på. Rasmus Rissanen dansade bort en en pressande Patrik Zackrisson och kunde med bra skymning hitta en lucka till höger om Kasimir Kaskisuo.

Brant uppförsbacke

När Oliver Eklid halvminuten från slutet av första tredjedelen avslutade en kontring med att raka in 2-0 för gästerna i den öppna målburen. Ja då var Leksands uppförsbacke ruskigt brant och allt såg ut som det gjorde under våren 2021.

Och allting fortsatte under mittperioden.

Kristian Näkyvä skickade in 3-0 i powerplay och i samma spelform fyra minuter senare kom 4-0. Oskar Lang sköt i stolpen, kapten Zackrisson missade ett friläge resten stoppade en storspelande Jhonas Enroth.

Leksand hamnade inte i målprotokollet förrän lagets bästa spelare för kvällen, Justin Kloos, hittade en väg till en ändå viktig 1-4-reducering med fyra minuter kvar av mittakten.

Justin Kloos flög fram i första perioden och var nära att stå för ett drömmål. / Foto: C More

Om du ligger under med 1-4 inför tredje perioden, behöver du ett tidigt mål att gå på. Det löste Matt Caito med ett snärtigt handledsskott från blå. När Anton Lindholm efter halva perioden gjorde detsamma fram till karriärens första (!) SHL-mål, var det bara uddamålet som höll Örebro i fortsatt ledning.

Leksand trummade på och med fem minuter kvar åkte Rissanen ut för en boarding. Ett drömläge för masarna att nå en osannolik kvittering, men levererade då säsongens hittills svagaste powerplay.

Örebro höll ut, vann med 4-3 och Leksand fick inkassera en riktigt tung förlust. Kasimir Kaskisuo hade en tung återkomst in mellan stolparna där han dels lämnades väldigt ensam och dels kunde agerat bättre på ett par puckar för att se dem bättre.

Härnäst väntar Göteborg på lördag för Leksand – med tusentals leksingar på läktarna.


MATCHFAKTA
Leksand – Örebro 3-4 (0-2, 1-2, 3-0)
Skott: 30-35 (8-12, 13-13, 9-10)
Utv-min: 8-10 (2-2, 4-6, 2-2)

0-1 (15.08) Rissanen (Näkyvä, Larsson)
0-2 (19.33) Eklind (Mastomäki, Rissanen)

0-3 (23.49) Näkyvä (Leino, Palmu) PP1
0-4 (34.57) Larsson (Holm, Carlsson) PP1
1-4 (36.209 Kloos (3) (Ahnelöv, Lang)

2-4 (43.51) Caito (1) (Quenneville, Lindholm)
3-4 (50.27) Lindholm (1) (Ruohomaa, Lang)

Click to comment

Lämna ett svar

More in Herrlaget

%d bloggare gillar detta: