Connect with us

Herrlaget

Elvenes byter upp sig

Lämnar nykomlingen för Hellkvists Leksand.

Lucas Elvenes lämnar HV71 – för Leksand.
Den 23-årige forwarden flyttar till Dalarna på ett långt men enligt klubben förmånligt kontrakt.
– Det visar på hans vilja att komma till vår miljö och utvecklas vidare, säger GM Thomas Johansson.

Lucas Elvenes är Ängelholmssonen som är fostrad i Rögle men som de senaste åren varit över till USA och testat på spel i AHL.

Inför den här säsongen värvades han hem till Sverige igen och nykomlingen HV71. Men efter bara speltid i tre av de inledande omgångarna, valde Jönköpingslaget under söndagen att kommunicera utåt att klubben och Elvenes går skilda vägar.

Nu, en natts sömn senare, är Lucas Elvenes presenterad som Leksands senaste nyförvärv. Forwarden är klar för spel över denna säsong – plus ytterligare två. Ett långt men enligt Thomas Johansson förmånligt kontrakt – för klubbens del.

– För att kunna ta in Lucas redan nu har han accepterat ett väldigt förmånligt kontrakt utifrån Leksands IF:s perspektiv, vilket också visar på hans vilja att komma till vår miljö och utvecklas vidare, säger Johansson till klubbens hemsida.

Han beskriver också sin senaste förstärkning så här:

– Lucas är en spelare vi haft ögonen på länge men inte haft möjligheten att få till oss förrän nu. Nu öppnades en lucka och vi är jätteglada att ha hittat en lösning. Lucas styrkor ligger i spelet med puck där hans exceptionella spelsinne är av yppersta spets. Nu får vi jobba med honom i 2,5 år vilket känns jättespännande.

”Bara hört gott om Leksand”

Elvenes har hittills under sin karriär hunnit med att spela 86 SHL-matcher där han spridit ut poängen över åtta mål och 26 assist. Forwarden, som tidigare under karriären spelat med Björn Hellkvist som tränare, ser fram emot att göra det igen.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att få spela för Leksands IF. Jag har spelat under Björns ledning tidigare, och ska bli roligt att få jobba med honom igen. Jag har bara hört gott om Leksand, och jag längtar tills jag får ta på mig tröjan, säger Elvenes till klubbens hemsida.

Enligt Aftonbladet fanns det konkret intresse även från Brynäs, som Elvenes nobbade.

Click to comment

Lämna ett svar

More in Herrlaget

%d bloggare gillar detta: