Connect with us

Herrlaget

Ekberg lånas ut till SHL-konkurrent

Gäller över de tre kommande omgångarna.

Tobias Ekberg har ännu inte spelat en sekund den här säsongen.
Nu står det klart att backen lånas ut till en SHL-konkurrent: Linköping.
Lånet gäller över ”Clubens” kommande tre matcher.

Konkurrensen på Leksands backsida är stenhård.

Det har gjort att Tobias Ekberg så här långt den här säsongen endast stått utanför Leksands lag. Nu står det klart att han lånas ut till Linköping, ett lån som gäller över deras tre kommande matcher mot Oskarshamn (H), HV71 (B) och Växjö (H).

När GM Thomas Johansson gästade podden inför säsongen sa han så här om Ekberg:

– Han har fallit tillbaka i sin utveckling och tappat lite självförtroende. Jag hoppas att han kan hitta tillbaka till det hos oss och även hitta tillbaka till den hockey som han spelade när han var i Malmö. Så det finns hos honom, men det är vi som också måste hjälpa honom att locka fram det. Jag hoppas och tror att vi kan göra det.

Nu förklarar Johansson överenskommelsen med Ekberg och Linköping så här:

– Det känns jättebra att Tobias får matchtid på den högsta nivån i Sverige, när vi för tillfället inte kan ge honom det. För att Tobias skall kunna vara så förberedd som möjligt framåt så är matchmomentet en väldigt viktig del av förberedelserna, lösningen är bra för alla parter.

LHC har backskador

Linköpings GM Peter Jakobsson har också uttalat sig om förstärkningen:

– Det är en stabil back som är bra med pucken och det är perfekt för oss att få in honom för de kommande tre matcherna. Han har varit med i ligan ett tag, har gjort över 200 matcher och det känns bra att Tobias ville komma hit och spela. Vi tackar Leksand för ett bra samarbete i den här frågan.

Linköping har skador på backtalangen Mattias Hävelid och deras stabila backpjäs, Oscar Fantenberg. Det gör att östgötarna letat efter en kortsiktig förstärkning och då hittat lösningen med Leksand och Ekberg.

Click to comment

Lämna ett svar

More in Herrlaget

%d bloggare gillar detta: