Connect with us

Herrlaget

Heineman utgick – brakade in i sargen

Spelade inte mer efter smällen.

Emil Heineman spelade med Montreal i nattens försäsongsmatch mot Ottawa. Det var i den andra perioden som svensken gick på mål, fastnade med ena skridskon och flög in i sargen.

Leksandsfostrade Heineman sågs inte till i den tredje perioden utan utgick efter smällen.

Leksand tappade sex spelare till NHL under den här sommaren. Ett gäng av dem i Calle Själin (Florida), Isak Rosén (Buffalo), Filip Cederqvist (Buffalo) är redan nedskickade i AHL.

Samtidigt får heller inte Max Véronneau haka på San Jose när de ska inleda säsongen med NHL-matcher ute i Europa.

Men en spelare som har gjort så bra ifrån sig att han överlevt gallringarna som varit hittills, är Emil Heineman. Han var med så sent som i natt när Montreal spelade en av sina sista matcher på försäsongen inför deras NHL-premiär mot Toronto den 13 oktober.

Brakade in i sargen

Men det var i den andra perioden som en situation uppstod som oroar både Leksands- och Habs-supportrarna. Heineman gick på mål i ganska hög fart, fastnade med en skridsko i närkampen med motståndare, målvakt och målet och flög sedan in i sargen bakom kassen.

Heineman tog sig upp för egen maskin och såg ut att klarat sig oskadd. Men i det korta klippet över situationen som ”ChrisHabs360” lagt ut på Twitter kan man se hur 20-åringen tar sig för ena handen.

Heineman utgick och kom inte till spel i den tredje perioden.

Montreal skriver ingenting om smällen i sin matchrapport.

Click to comment

Lämna ett svar

More in Herrlaget

%d bloggare gillar detta: