Connect with us
Ruohomaa och Kloos deppar efter slutsignal.

Herrlaget

Förlust i Gävle där viljan avgjorde

Söderlund: ”Över 60 minuter var det välförtjänt”

Brynäs besegrade Leksand på ren vilja.

Siffrorna skrevs till 4-3 där ett virrigt försvarsspel lade Leksands grund till den här förlusten.

Kvällen i Gävle började med att leta efter ett fungerande wi-fi. Att hitta koden till detta kändes svårare än att tända eld på Gävlebocken. Som om det var det som krävdes för att man skulle få ta del av en kod som sedan var så simpel att jag skulle kunnat gissa mig fram till den.

Det var inte bara jag som fick en tung start.

När Brynäs extraforward, 20-årige Alexander Ljungkrantz, skickade in Marek Hrivík i sargen med en hård 50/50-tackling efter bara några minuter och hemmalaget kunde ta ledningen, kändes det som att det kunde bli en jobbig kväll för masarna.

Men Brynäs är ett bräckligt lag, vilket man visade på nytt.

När det blev lite mer is att röra sig på efter en varsin tvåa för lagen, öppnade sig framför allt det mörklädda försvaret. Oskar Lang hittade Olle Alsing med en läcker macka som hittade nätet via Anders Lindbäcks stöthandske.

Kvitterat.

Leksand skulle också ta ledningen. Både Marek Hrivík och Lucas Elvenes skickades rätt in i första PP-uppställningen och visst är det läckert med en lirare (#36) som dribblar pucken mellan sidorna på sitt blad när han har den lika snabbt som jag trycker ner nya tangenter i det här stycket.

En annan profil som fanns där var John Quenneville och när han fick pucken ute vid sin tekningscirkel, hade han tryckt in sitt andra mål i Leksandströjan.

Då blev SHL:s tystaste arena när det är fullsatt, ännu tystare.

Quenneville tycker om att göra mål. / Foto: Tobias Sterner, Bildbyrån.

Men Leksand skulle bjuda tillbaka. Carter Camper jagade ikapp en puck ner mot eget sarghörn. Men han skickade den bakom ryggen, rätt upp till Brynäsback och sekunden senare var den styrd in bakom Mantas Armalis.

Lika på två efter en period där Olle Alsing i C More menade att det var ett resultat hans lag var nöjd med så långt.

De två första periodernas inledningar gick i ett liknande spår. Brynäs kom ut piggare och Lian Bichsel drog på sig en tvåa. I den första perioden blev det inte mål på den, men här tog det bara några sekunder innan pucken styrts in mellan benen på Armalis via en skridsko framför honom.

Stora delar av den andra perioden därefter såg ut som allmänhetens åkning. Kladd med puck, många felpass och öppna spjäll, för mycket folk just vid pucken – och detta framför allt nere hos Armalis.

Anton Lindholm – som var osäker till start inför – syntes inte till och plötsligt kändes leksingarna som ett mycket instabilare lag. Alexander Lundqvist fick kliva in tillsammans med Matt Caito och gjorde vad han kunde för att bidra till det vitklädda försvaret.

Duon tillsammans igen

Mellan matchen i Göteborg och kvällens drabbning i Gävle, fick Leksand in förstärkning som vi varit inne på i Elvenes och Hrivík. Vilket innebär att spelare åkte nedåt i laget där Martin Karlsson och Jon Knuts återförenades i fjärdekedjan igen.

Denna gång tillsammans med Patrik Zackrisson och det är svårt att se att Björn Hellkvist åter skulle sära på de två förstnämnda igen efter aftonen.

En fin match av både Karlsson och Knuts – och Zackrisson.

Knuts når sånär utdelning vid ena stolproten. / Tobias Sterner, Bildbyrån.

Den tredje perioden kunde omöjligt få samma start som de första två. Detta då Alexander Lundqvist med nio sekunder kvar av mittakten fälldes och löste ett numerärt överläge.

Det hakade på in i den tredje perioden och det gjorde två saker. Att Brynäs inledande spelövertag uteblev och traditionen sprack – och att Leksand kunde kvittera.

Elvenes premiärmålskytt

John Quenneville fick pucken ute till höger, tog ett hårt avslut som Lindbäck inte kunde hålla och med en puckträff som påminde om ‘den gliiider in i måål’ fick Elvenes tillräcklig fart på returen för att lyckas få den glida över mållinjen.

Elvenes nätade – och Quenneville jublade högst. / Foto: Tobias Sterner, Bildbyrån.

Ställningen 3-3 stod sig i nästan en minut.

Sedan var det åter dags för ett virrigt gästande försvar att inte städa framför Armalis och Dmytro Timashov kastade in en puck som även denna gång gav jackpot. Efter det var det vinst varje gång för Brynäs när det kommer till att få långa byten i offensiv zon.

Efter halva perioden var det nyspolat nere hos Lindbäck. En zon som inte besökts av spelare mer än vid Leksands tredje mål och av brynäsare som hämtat icingpuckar.

En sista kladdig push

Men så blixtrade Leksand till.

Oskar Lang får pucken i mittzon och med sin formel 1-bilslåga tyngdpunkt tar han sig fram och låser fast pucken offensivt. Allt slutar med att Olle Alsing frispelas mellan tekningscirklarna men skottet i magen på Lindbäck.

Leksand gav det en ordentlig push. Med 01.23 kvar att spela av tredje jobbade man fram en offensiv tekning, tog time out och plockade Armalis. Spel sex mot fem.

Hrivík – Ruohomaa – Camper – Alsing – Quenneville och Kloos fick chansen. Men under den sista minuten var pucken mest nere vid Leksands tomma målbur. Det uppställda spelet uteblev fram tills dess att det bara återstod några sekunder och då var passningsspelet alldeles för dåligt för att komma till ett enda avslut.

Brynäs vann derbyt med 4-3 och över 60 minuter var det välförtjänt.

LÄS MER: Lang: ”Släpper in för enkla mål”

/RS

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Lang: ”Släpper in för enkla mål” – Blavita Krigare

Lämna ett svar

More in Herrlaget

%d bloggare gillar detta: