Connect with us
Oskar Lang och Leksand fick deppa i Gävle.

Herrlaget

Lang: ”Släpper in för enkla mål”

Forwarden besviken efter derbyförlusten.

Leksand föll med uddamålet i Gävle.
Oskar Lang var besviken efter förlusten.
– Vi släpper in lite för många och framför allt enkla mål, säger han till BVK.

Leksand och Lang lämnade Gävle utan poäng. / Foto: Tobias Sterner, Bildbyrån.

När BVK träffar Oskar Lang efter förlusten i ”Gavlerinken” är han besviken. När vi ber honom om en kort sammanfattning av de 60 minuterna säger han:

– Det är en hyfsad match från vår sida. Vi jobbar hårt men det är lite slarvigt emellanåt och de får lite enkla mål och långa anfall på oss. Vi släpper in lite för många mål och framför allt enkla mål.

Vad beror det på?
– Det är svårt att säga. Vi är lite för passiva bara kring de här snabba besluten, det är inte riktigt där i dag. Vad det beror på vet jag inte.

Hur kändes det för egen del?
– Det kändes bra och har gjort det här under inledningen. Hela linan funkar bra. Det är väl mer att vi, eller framför allt för egen del, att jag varit lite för ineffektiv. Men annars tycker jag att det har känts bra.

Lang har gått in och bildat en framgångsrik kedja med Justin Kloos och Mikael Ruohomaa en trio som fann varandra redan under fjolårssäsongen. En kemi som de nu fått chansen att bygga vidare på.

– Det känns väldigt bra att vi hittat bra kemi och att vi ska kunna producera ännu mer, säger Lang.

”Bara positivt för mig”

Arvikasonens fjolårssäsong hade en väldigt speciell avslutning där det blev VM-spel för Tre Kronor. En boost som han har tagit med sig in i den här säsongen, även om hans sommaruppehåll denna sommar blev kortare än vad det brukar vara.

– Det var bara positivt för mig. Det var verkligen en självförtroendeboost i våras och jag har utvecklats mer som spelare och vågat ta för mig mer så det var bara positiv.

På lördag spelar Leksand på hemmais för första gången på helgdag för den här säsongen. En bit över 6000 biljetter är redan sålda och mycket folk väntas i Tegera Arena.

Lang ser mycket fram emot matchen.

– Det ska bli jättekul. Att vi får lägga den här matchen bakom oss och ta en vinst på lördag, avslutar han.

LÄS MER: Förlust i Gävle där viljan avgjorde

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Förlust i Gävle där viljan avgjorde – Blavita Krigare

Lämna ett svar

More in Herrlaget

%d bloggare gillar detta: