Connect with us

Herrlaget

Hrivík med klackshow mot Malmö

Slovaken bjöd på konstnummer i 4-1-segern.

Marek Hrivík stal showen i sin hemmapremiär.
Detta när han klackade fram Carter Ashton till 3-1. Leksand vann med 4-1.
– Jag såg bara pucken komma emot mig, försökte ta ner den och försökte få fram den till Carter (Ashton)
, säger Hrivík ödmjukt till C More efteråt.

När spelschemat för SHL-säsongen 22/23 släpptes, kunde leksingarna konstatera att den första helgmatchen på hemmais skulle infalla sig först i den sjunde omgången.

Detta den åttonde oktober hemma mot Malmö.

Den bilburna publiken fick äntligen en helgmöjlighet att fylla Tegera Arena och denna tillfällighet tog man till sista stolen. Då kan man tänka sig att det skulle vara ett påkopplat och överladdat hemmalag som skulle komma ut till första nedsläpp?

Nja.

Efter halva den första perioden hade Leksand inte haft ett enda skott på mål. Malmö stod på elva skott, däremot utan att skapa nogra större möjligheter nere hos Mantas Armalis.

Det behövdes ett numerärt överläge för att masarna skulle komma in i matchen. Väl där blev det inget mål, men kort därefter när fjärdekedjan var inne och tryckte ner gästerna kring egen målvakt, kunde till sist Jon Knuts peta in en lös puck över mållinjen.

Den andra perioden hann knappt inledas innan Malmö kvitterade. Matt Caito kastade upp en puck på läktaren och i det efterföljande powerplay-spelet kom målet. Jonas Ahnelöv täckte ett skott på ett uppoffrande sätt men pucken gick därefter perfekt ut till Ponthus Westerholm som pangade in 1-1.

Oskar Lang och målskytten Justin Kloos hittade dock en väg till en ny hemmaledning. Och när den mittakten summerades var den inte alls orättvis. Både Lian Bichsel och nämnda Lang träffade målramen bakom Malmömålvakten under mittperioden, men det stannade vid en uddamålsledning.

Hrivíks konstnummer

Marek Hrivík gör sin andra match sedan han anslöt till Leksand. Han har själv varit inne på att han kommer att behöva lite tid för att komma in i tempot.

Men i den tredje perioden var det han som lekte hockey när han först klackade med sig pucken och sedan på volley fick fram den till Carter Ashton som utökade till 3-1.

Marek Hrivíks konstnummer. / Video: C More.

Bland det svettigare man har sett i SHL i framspelningsväg.

Leksand fick sedan döda ett boxplay och gjorde det fulländat. Kort därpå fick Carter Camper pucken i en kontring och ensam med Marmenlind tryckte han upp 4-1 i det första krysset.

Malmö tryckte på och fick ytterligare chans i numerärt överläge men det blev varken särskilt spännande eller några fler mål. Mantas Armalis är stabil i kassen, försvaret tätare än mot Brynäs senast och även om Malmö sköt mycket, var det stort övertag i kvalificerade målchanser för masarna.

– Det var härligt att vara tillbaka och spela inför supportrarna igen. Vi visste att de skulle komma ut och agressiva och kommer hårt mot oss. Vi behövde vara redo, det var vi och jag är glad med resultatet, säger Hrivík till C More.

C More: Vad säger du om framspelningen?
– Jag såg bara pucken komma emot mig, försökte ta ner den och försökte få fram den till Carter (Ashton) på något vis. Det var en del tur, säger Hrivík.

Siffrorna stannade vid 4-1 inför 7650 åskådare i Tegera Arena.


MATCHFAKTA
Leksand – Malmö 4-1 (1-0, 1-1, 2-0)
Skott: 32-40 (14-13, 6-14, 12-13)
Utv-min: 6-4 (0-4, 2-0, 4-0)

1-0 (13.15) Knuts (1) (Ahnelöv, Zackrisson)

1-1 (21.17) Westerholm (Westerholm, Lauridsen) PP1
2-1 (26.51) Kloos (5) (Lang, Alsing)

3-1 (47.58) Ashton (1) (Hrivík, Camper)
4-1 (52.46) Camper (2) (utan assist)

Click to comment

Lämna ett svar

More in Herrlaget

%d bloggare gillar detta: