Connect with us
Armalis, Kloos, Dahlén och Johansson några av huvudpersonerna. / Foto: Bildbyrån.

Herrlaget

Siffror inför: Leksand-Timrå

Drabbas samman i Dalarna under torsdagen.

Ta två trepoängare efter varandra är något som Leksand vill göra för första gången hemma mot Timrå. Samtidigt vill man fortsätta ta hand om alla poäng de spelar om på hemmaplan.

Gästande Timrå vill samtidigt efter straffsegern över Örebro i lördags, börja bygga på en ny viktig svit av poängmatcher. Under torsdagskvällen möts de i Tegera Arena.

Här kommer BVK:s siffror inför drabbningen.


» LAGFORM

Leksand 11 poäng (8) ➡️
Senaste resultat: MIF (4-1), BIF (3-4), FRÖ (4-3), ÖHK (3-4), HV71 (3-2 ÖT).

Timrå 9 poäng (11) ↘️
Senaste resultat: ÖHK (3-2 STR), SKE (2-6), FBK (2-4), HV71 (4-3 ÖT), VLH (0-4).

Kommentar: Leksand har varit ett ‘varannan match’-lag så här långt och blandat lite svagare insatser med några riktigt imponerande. Efter helgens hemmaseger över Malmö söker laget nu andra raka. Väntas få tillbaka viktiga backkuggen Anton Lindholm.

Timrå i sin tur vill hitta in i en poängsvit efter två mot Örebro senast. På de senaste fem har det blivit ynka fyra poäng med övertidspinnar mot HV71 och nämnda ÖHK.


» POÄNGSTARKA SPELARE

Leksand: Justin Kloos (5+2), Oskar Lang (0+6), Carter Camper (2+3), Matt Caito (1+4), Olle Alsing (2+2).

Timrå: Nick Halloran (3+2), Emil Pettersson (3+2), Jonathan Dahlén (2+3), Joey LaLeggia (2+2), Robin Hanzl (1+3).

Kommentar: Kloos och Lang är spelarna som toppar Leksands interna. Lika härligt som det är otippat kanske, med tanke på vilken offensiv kraft som finns i laget. Även ett par tänkta poängstarka backar har inlett bra. Det finns också sparkapital i Carter Ashton (1+1), Marek Hrivík (0+2), med flera.

Halloran är en pigg värvning av Timrå från Örebro som man fått bra utväxling på. Där bakom finns väldigt väntade spelare i Pettersson och Dahlén som verkligen ska driva det här laget.


» POWEPLAY/BOXPLAY

Leksand
Powerplay (22.22%) (4/18) (8)
Boxplay (78.26%) (5/23) (6)

Timrå
Powerplay (21.43%) (3/14) (10)
Boxplay (71.43%) (8/28) (11)

Kommentar: Under inledningen av säsongen var Leksands boxplay lite för bra. När den totala procentsiffran nu är nere på en mer rimlig nivå, har totalen jämnats ut med ett powerplay som varit bra, men ineffektivt.

Gästerna däremot är svaga i båda dessa viktiga spelformer och hittas längre ner i SHL-tabellen kring denna statistik än vad Leksand gör. Men kvalitén finns absolut i laget för att få upp bägge.


» MÅLVAKTSKAMPEN

Leksand: Mantas Armalis (93.33%) (10/150) (1)

Timrå: Jacob Johansson (90.42%) (16/167) (7)

Kommentar: Vad Mantas Armalis stått för hittills i Leksandströjan har knappast undgått någon. Han har bäst räddningsprocent i hela SHL och det är bara ett täckt skott med en olycklig studs som lyckats överlista honom hittills under hans två hemmamatcher. Vi räknar med att han startar på nytt här.

Timrå har gett förtroende till Johansson som hittills stått sex av lagets sju inledande matcher – och gjort det helt okej. Han behöver vara bra varje kväll för att Timrå med en aningen klen backsida ska ha chansen att vinna. Särskilt kvällarna när den annars så namnkunniga offensiven inte klickar.

Click to comment

Lämna ett svar

More in Herrlaget

%d bloggare gillar detta: