Connect with us
Mantas Armalis stekhet igen i Leksandskassen / Foto: Bildbyrån.

Herrlaget

Armalis lysande mot Timrå

Höll en ny nolla på hemmaplan.

På tre hemmamatcher har Mantas Armalis fått 93 skott emot sig.
Ett av dem har han släppt in.
Mot Timrå kom en ny nolla från den storspelande målvakten när Leksand vann med 1-0.

För första gången den här säsongen har Leksand tagit två trepoängare efter varandra. Malmö besegrades med 4-1 i lördags och den här veckans första match var en ny på hemmais.

Timrå var på besök med Jonathan Dahlén, Anton Lander och Emil Pettersson i spetsen. Många har sagt att om du bara stänger ner den kedjan, har TIK inte så mycket mer offensiv kraft att komma med.

Och det visade sig även i Dalarna under torsdagskvällen.

Inför knappa 4500 på läktarna blev det en match där känslan var en annan än när Malmö möttes inför fulla läktare till sista stolen.

Där lyfte publiken fram laget och energin var på topp. När publiksiffran sedan sänks med 3000 gör det förstås skillnad, även om de som var på plats gjorde sitt yttersta och särskilt de som stod på Norra stå.

Från tv-soffan kändes det som att detta var en mindre energisk match där lagen bytte halvchanser – och några jättechanser – med varandra.

Lindholm nätade igen

Under de två första perioderna hade det varit svårt att snacka borta en gästande ledning som annat än rättvis. Men Björn Hellkvist – som med sina tränarögon som en annan inte har tyckte det var en bra match efter 40 minuter – fick fart i sina mannar i tredje.

Tidigt kom ledningsmålet från Anton Lindholm som var tillbaka efter sin frånvaro senast. Backgiganten som innan denna säsong inte hade gjort något grundseriemål i SHL på sina tidigare 72 matcher (för Skellefteå), men som nu redan tryckte in sitt tre.

Han höll sig längst fram på en John Quenneville-retur och kämpade in 1-0. Ett mål som tar honom upp bland de tre backar som hittills gjort flest mål den här säsongen i SHL.

Lindholm kramas om efter kassen / Foto: Bildbyrån.

Tiden gick snabbt efter ledningsmålet och masarna borde faktiskt ha gjort flera mål. Men några sådana kom inte och då blev det en avslutande riktigt svettig minut när Timrå plockade målvakten och jagade en kvitteringspuck.

Men Mantas Armalis var på nytt omutbar och nu är det över tre hemmamatcher bara Ponthus Westerholm – efter en täckt puck som ställde Armalis – som lyckats göra mål på honom.

Totalt 93 skott emot Armalis. Ett insläppt. Två hållna nollor. Uppe på 94,48 över hela säsongen i räddningsprocent och överlägset bäst i hela ligan. Ruskigt stark säsongsöppning.

Leksand höll ut, vann, tog tre poäng och gled upp till en femteplats i en tajt och haltande tabell. Det är fyra poäng upp till ledande Skellefteå men med en match mindre spelad och tittar man på poängsnitt är det bara Växjö som är vassare.

Två lag som möts i Småland på lördag.


MATCHFAKTA
Leksand – Timrå 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)
Skott: 28-31 (10-10, 6-10, 12-10)
Utv-min: 2-6 (0-2, 0-4, 2-0)
Publik: 4418 (Tegera Arena)

Inga mål i den första perioden

Inga mål i den andra perioden

1-0 (42.33) Lindholm (3) (Quenneville, Caito)

Click to comment

Lämna ett svar

More in Herrlaget

%d bloggare gillar detta: