Connect with us
Camper och Leksand jublade sist / Foto: Jonas Ljungdahl, Bildbyrån.

Herrlaget

Stark vändning i Småland

Camper stor hjälte • Spräckte Växjös svit

Över 100 inspelade poäng i SHL.
Det är ett faktum för Carter Camper efter att han assisterat till kvitteringen och själv avgjort i den efterföljande förlängningen i Småland när Leksand besegrade Växjö med 2-1.
– Det är en väldigt bra liga med skickliga spelare som jobbar hårt. Vi mötte ett bra lag och en stor seger för oss, sa Camper till C More efter vändningen.

Det var två formstarka lag som kom till Vida Arena för att göra upp om tre poäng.

Och det blev en ordentlig kamp.

Leksand kom ut starkt, men det var Växjö som tog ledningen. Olle Alsing åkte på en minst sagt tveksam tvåa och den chansen tog hemmalaget vara på.

Matt Caito tappade kampen framför eget mål och Martin Lundberg kunde skicka in 1-0 från nära håll. Men det skulle också bli den enda pucken som Mantas Armalis (94,69% nu) skulle släppa förbi sig.

Trummade på trots underläget

Mot ett starkt hemmalag som Växjö är det svårt att ta sig tillbaka och efter ett insläppt mål, är det vanligt att man tappar komandot – men inte Leksand.

Trots underläget fortsatte man att trycka på och skapade absolut tillräckligt för att komma in till första pausen med minst ett oavgjort resultat.

Patrik Zackrisson blev brutalt rånad på ett givet mål när Emil Larmi slängde upp plockhandsken från nära håll. Även han riktigt bra mellan stolparna, så det var en kamp mellan SHL:s formstarkaste målvakter vi såg.

Den andra perioden var den svagaste. Detta för Leksand, men också för matchen sett ur spelkvalitet. Det hände inte mycket och Leksand som jagagde kvittering hade bara fyra skott på mål under mittakten.

Quenneville kvitterade

Efter att ha varit oroväckande anonym under sina första SHL-matcher, har John Quenneville fått upp tempot. Kanadensaren var spelsugen i Småland och det var därför inte oväntat att det var just han som spräckte Larmis nolla, 14 minuter in på den tredje perioden.

Carter Camper fick pucken i en kontring ute till höger, avancerade över offensiv blå innan han tittade upp och hittade Quenneville vid den bortre tekningscirkeln. ”JQ” i sin tur tvekade inte utan skickade upp pucken intill det närmsta krysset.

Quenneville nu uppe på 3+3 på nio matcher / Foto: Jonas Ljungdahl, Bildbyrån

Efter 1-1-målet bytte lagen chanser med varandra och ett avgörande hade kunnat ramla in i båda burarna. Men varken Armalis eller Larmi kände för att släppa fler puckar förbi sig så långt.

Varsin poäng utdelad efter 60 minuter.

Leksand fick segervråla

När förlängningen ska till att starta verkar det inte vara något snack om vilka forwards Björn Hellkvist vill ha på isen. Oskar Lang är given, Carter Camper likaså.

Avgörandet kom till efter att Anton Lindholm vunnit pucken offensivt och skickat den till Lang bakom kassen. Arvikasonen klev i sin tur in framför buren, hittade en passning fram till Camper via tunneln på Växjö-försvararen och Camper i sin tur skickade in sin 101:a SHL-poäng i det öppna Växjömålet.

– Det var en jäkla match (”heck of a game”) det här, slutspelskänsla över den. Jag känner så varje kväll här, varenda lag är så starkt, det är löjligt. Det är en väldigt bra liga med skickliga spelare som jobbar hårt. Vi mötte ett bra lag och en stor seger för oss, sa Camper till C More efter segern.

Härnäst väntar dubbla hemmamatcher för Leksand nästa vecka. Först kommer Oskarshamn på besök under torsdagen, innan det väntas hemmamatch – och en hyllning av Tobias Forsberg – mot Luleå två dagar senare.

Carter Camper förresten. Nu 101 poäng (28+73) på 105 matcher.


MATCHFAKTA
Växjö – Leksand (1-0, 0-0, 0-1, 0-1)
Skott: 26-30 (8-14, 8-4, 9-10, 1-2)
Utv-min: 8-8 (2-2, 4-4, 2-2, 0-0)
Publik: 5233 (Vida Arena)

1-0 (15.02) Lundberg (Blichfeld, Häman Aktell) PP1

Inga mål i andra perioden

1-1 (54.03) Quenneville (3) (Camper, Hrivík)

1-2 (62.47) Camper (3) (Lang, Lindholm)

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Quenneville stängs av – Blavita Krigare

Lämna ett svar

More in Herrlaget

%d bloggare gillar detta: