Connect with us
Incidenten som får Quenneville avstängd en match / Foto: Bildbyrån/C More

Herrlaget

Quenneville stängs av

Efter ”tilltaget” mot assisterande domaren.

John Quenneville fälls för ”Physical abuse of officials”.
Det var efter en incident med en assisterande domare i matchen mot Växjö som kanadensaren blev anmäld och nu har domen kommit. Quenneville missar matchen mot Oskarshamn.

Det var i slutet av första perioden i Växjö som John Quenneville längs med sargen och bort mot Leksands bås. Där är det öppet ut mot spelargången och det ser ut som om domaren försöker få Quenneville att lämna isen, varav Quenneville då med en lätt knuff mot domarens hand i stället vill ta sig mot sitt bås men även Växjös Brian Cooper som han har en diskussion med. En händelseförlopp som låter snarlikt från domarens sida.

LÄS MER: Stark vändning av Leksand i Småland

Den assisterande domaren om situationen:

”I slutet av första perioden fångar jag upp John Quenneville utifrån att det varit en situation tidigare. Därav vill jag snabbt få honom av banan. Jag misstar utgången närmast LIF-båset för deras utgång och initierar kontakt för att styra av honom. Han knuffar då undan min hand och säger att han ska av längre bort.”

Domaren gör ett misstag, Quenneville förklarar och utdelar en lätt knuff. Men detta är tillräckligt underlag för SHL att ändå komma fram till följande nyckelfaktorer och beslut:

• Den fysiska kontakten med domaren är medveten och otillbörlig.
• Alla former av otillbörlig kroppskontakt mot en domare ska bestraffas.
• Den fysiska kontakten är relativt lätt.

Beslutet landar i en avstängning mellan 16-20 oktober, vilket innebär att Quenneville missar Leksands hemmamatch mot Oskarshamn på torsdag.

Click to comment

Lämna ett svar

More in Herrlaget

%d bloggare gillar detta: