Connect with us
Véronneau, Rosén, Cederqvist och Själin / Foto: AHL

Herrlaget

Premiärhelg för AHL-leksingarna

Projektil av Rosén • Assist och straffmål av Véronneau

Att Nils Åman tagit plats i NHL med Vancouver har ingen missat.
Men där bakom har AHL-säsongen haft sin premiärhelg.
Och vi frågar oss. Hur såg den ut för leksingarna där?


MAX VÈRONNEAU

Matcher: 2
Poäng: 1 (0+1)
Kommentar: Det blev ingen NHL-plats i San José för 36-målsskytten till säsongsstarten. I stället spel med San Jose Barracuda i AHL där Véronneau inlett säsongens två första matcher i en tredjekedja.

Lagets stora affischnamn är utan tvekan William Eklund som frontar mycket av den media laget gör utåt inför och efter matcher, samtidigt som han tar plats i förstakedjan.

Laget har spelat två matcher mot Iowa Wild.

I den första matchen som Barracuda vann efter straffar, fick Véronneau spela i tredjekedjan. Där blev det inga poäng, men väl framme i straffläggningen fick Max chansen och gjorde mål (dock inte det avgörande målet vilket gör att han inte får ett mål i statistiken).

I det andra mötet som Barracuda vann med 3-1, tog Véronneau plats i förstakedjan med Eklund och NHL-rutinerade Andrew Agozzino. Där stod Max för en assist till nämnda Agozzinos frilägesmål som stängde matchen till 3-1.

Här har ni den framspelningen:

Det återstår att se om Véronneau får fortsätta i förstakedjan framöver.


ISAK ROSÈN & FILIP CEDERQVIST

Isak Rosén
Matcher: 2
Poäng: 2 (1+1)

Filip Cederqvist
Matcher: 2
Poäng: 1 (0+1)
Kommentar: I Buffalos farmarlag, Rochester Americans, hittar vi Leksandsprodukten Isak Rosén och liraren som inte hann spela en enda match efter att han värvades innan han lämnade, Filip Cederqvist.

Rochester har mött ett och samma motstånd, precis som Barracudas så här långt och detta i Toronto Marlies för deras del.

I den andra matchen på bortaplan som dessvärre slutade med en 1-3-förlust, kom första AHL-poängen för Cederqvist. Detta när han hittade han snyggt från en position bakom mål hittade fram till målskytten, Lukas Rousek.

Men innan detta spelade laget sin hemmapremiär – och där passade Isak på att presentera sig. Rochester vann med 4-2 och det sista målet för hemmalaget stod Isak för när han i powerplay skickade i väg en riktig hästspark till avslut som var mer eller mindre otagbart.

Utöver det här målet hade han också en assist på Rochesters kvitteringsmål till 1-1 i den första perioden. Detta också i powerplay där Rosén tidigt fått en viktig roll med både sitt skott och sitt spelsinne.


CALLE SJÄLIN

Matcher: 2
Poäng: 0
Plus/minus: -1
Kommentar: Det blev en säsongsstart i AHL för Calle Själin i Florida. Charlotte Checkers har spelat två matcher mot Hartford Wolf Pack, där man vunnit en och förlorat en.

Själin har gått in i tredje backpar båda matcherna ihop med finländaren, Santtu Kinnunen. Kinnunen står på 1+1 på de inledande matcherna, medan Själin väntar på sin första poäng. Själin står på ett skott på mål.

Click to comment

Lämna ett svar

More in Herrlaget

%d bloggare gillar detta: