Connect with us
Ruohomaas kedja hyllades av Hellkvist / Foto: Bildbyrån.

Herrlaget

”Vi bjuder på det helt i onödan”

Säker ledning blev rysare • Kedja hyllas

Leksand hade 4-1 mot Oskarshamn.
Men det slutade 4-3 och masarna höll på att kladda bort en säker seger.
– Menar vi allvar i år ska den här matchen vara död, men vi bjuder på det helt i onödan, säger Björn Hellkvist efteråt.

Leksand kom ut starkt hemma mot Oskarshamn och tog komandot över matchen direkt. Ledningen kom lika tidigt som den var rättvis när Matt Caito sköt på Mikael Ruohomaas klubba och via ett försvarande ben innan pucken hittade in bakom Joe Cannatta. Då hade vi spelat ynka 2,5 minut.

Resterande delen av perioden var också Leksands och det enda man som åskådare kunde klaga på, var effektiviteten. Det blev inga fler mål första 20 minuterna utan gästerna från Småland kunde gå in i omklädningsrummet, ladda om och känna sig rätt nöjda med bara 0-1.

Tidigt jubel för leksingarna / Foto: Daniel Eriksson, Bildbyrån.

När halva matchen var spelad stod det fortsatt 1-0 på tavlan och visst fanns det funderingar kring om Leksand gick för sin tredje seger med enda målet på hemmais för säsongen.

Men två minuter senare small det. Antti Suomela fick pucken ute till vänster i powerplay, utmanade och skickade upp pucken i det bortre krysset bakom Mantas Armalis.

Leksand skulle dock ta ledningen på nytt innan perioden var över. Ruohomaa kom i en kontring ihop med Patrik Zackrisson, petade pucken förbi blåklädd försvarare över till lagkaptenen som vallade in pucken via motståndaren till 2-1.

När Leksand under slutperiodens första halva gick ifrån till 4-1 genom två mål av Justin Kloos (båda gångerna med fint förarbete av Oskar Lang), var det många som tänkte att den här matchen var över.

Kloos upp på sju mål för säsongen / Foto: Daniel Eriksson, Bildbyrån.

Ruohomaa och hans kedja fick beröm av sin tränare Björn Hellkvist efteråt.

– Herregud, vilken lina. Vi matchar dem 2,5 period mot seriens hetaste lina hittills. De lyckas möta dem fantastiskt bra och har del i alla fyra målen. Jätteroligt att se jobbet de lägger ner och uppgiften de tar vilket de gör med bravur, sa Hellkvist på presskonferensen.

Något Leksandstränaren däremot inte var lika nöjd med var slutresultatet.

För efter att Kloos kontrat in 4-1 ihop med Lang i boxplay, kom det två gästande reduceringar. Först via ett dåligt byte där Leksand bjuder på 4-2 och sedan via ett misstag i egen zon där Marek Hrivík kastade pucken i ryggen på Olle Alsing som inte kunde ta emot den och snart var det 4-3.

”Kladdar bort 4-1-ledning”

När Alsing senare skickade upp pucken på läktaren med knappa minuten kvar, blev det en avslutning av matchen med hjärtat i halsgropen för leksingarna.

– Vi ger oss själva en riktig utmaning och får avsluta fyra mot sex. Med det är jag sjukt glad över att matchen slutar 4-3 och vi tar tre poäng. Men jag är inte glad ett vi kladdar bort en 4-1-ledning och det är på håret. Det ska vi titta på och inte göra om. Menar vi allvar i år ska den här matchen vara död, men vi bjuder på det helt i onödan, sa Hellkvist.

Men det räckte och löste sig.

Leksand tog tre poäng och är om man ser på snittabellen i SHL efter 10-12 (Leksand står på tio matcher) omgångar ligans bästa lag.

Under lördagen väntar en ny hemmamatch. Denna gång kommer Luleå på besök inför vad som väntas bli en slutsåld Tegera Arena.


MATCHFAKTA

Leksand – Oskarshamn 4-3 (1-0, 1-1, 2-2)
Skott: 27-27 (16-10, 6-6, 5-11)
Utv-min: 8-2 (2-2, 2-0, 4-0)

1-0 (02.25) Ruohomaa (1) (Caito, Karlberg)

1-1 (32.18) Suomela (Smejkal, Karlkvist) PP1
2-1 (37.29) Zackrisson (1) (Ruohomaa, Lang)

3-1 (42.27) Kloos (6) (Ruohomaa, Lang)
4-1 (48.59) Kloos (7) (Lang) BP1
4-2 (51.55) Byron (Powell, Worge Kreü)
4-3 (55.46) Powell (Suomela)

Click to comment

Lämna ett svar

More in Herrlaget

%d bloggare gillar detta: