Connect with us

Herrlaget

Camper ledde laget till seger

Tre mål mot Luleå • Ny skada oroar

Carter Camper gjorde hattrick på elva minuter.
Det räckte för att Leksand skulle kriga ner Luleå till tre poäng.
Men inte bara glada miner, då Carter Ashton klev av skadad.

Efter en fin och känslosam hyllning av Tobias Forsberg var det dags för Leksand att göra sitt yttersta för att ta tre poäng åt honom mot gästande Luleå.

En som tog täten var Carter Camper, som redan efter elva minuter hade han stått för ett äkta hattrick.

Först höll han sig framme på en retur på ett skott från John Quenneville. Vi det andra målet stod han för ett solomål där han tog tag i pucken själv, drev över offensiv zon och skickade i väg ett handledsskott. Vid det tredje frispelades han av Marek Hrivík, sköt, tog hand om sin egen retur fram till 3-0.

Glödhet stjärna inför fullsatta hemmaläktare / Video: C More

Under den andra delen av första perioden var Luleå det bättre laget och fastnade ofta och länge i offensiv zon. En reducering föll innan paus och även efter den var Luleå spelförande.

Under en ganska händelsefattig mittakt gjorde Luleå det enda målet och Leksands ledning var därmed nere på ett mål inför den tredje. I den fick man dock klara sig utan ytterligare en forward i Carter Ashton.

Sedan tidigare har Leksand Emil Heineman, Jon Knuts, Lucas Elvenes och Justin Kloos på skadelistan bland forwards. Nu återstår det att se om Ashton hamnar där.

Efterlängtat mål

I den tredje perioden stängde masarna ner norrbottningarna på ett effektivt vis och Kasimir Kaskisuo fick vinna sin första match för säsongen.

Stängde butiken gjorde Oskar Lang med sitt första mål för säsongen. Han fick en puck i ljupled att åka på och gjorde inget misstag mot den öppna målburen när Luleå plockat sin keeper.

Langs första efterlängtade mål som han nu kan addera till sina tio assist som han har sedan tidigare. Därmed snittar Lang en poäng per match.

MATCHFAKTA

Leksand – Luleå 4-2 (3-1, 0-1, 1-0)
Skott: 22-30 (12-10, 4-15, 6-5)
Utv-min: 8-4 (2-0, 4-2, 2-2)
Publik: 7650 (Tegera Arena)

1-0 (02.29) Camper (4) (Quenneville, Hrivík)
2-0 (09.01) Camper (5) (Norén, Bichsel)
3-0 (10.42) Camper (6) (Hrivík, Quenneville)
3-1 (12.22) Shinnimin (Komarov, Honka)

3-2 (21.22) Andersson (Fröberg, Rask)

4-2 (58.21) Lang (1) (Alsing, Zackrisson)

Click to comment

Lämna ett svar

More in Herrlaget

%d bloggare gillar detta: