Connect with us
En ordentlig förlust för Leksand i Skåne / Foto: Niclas Jönsson, Bildbyrån.

Herrlaget

Ordentlig lektion i Ängelholm

Klar förlust efter talangens matchstraff

Leksands vinstrad stannade vid fem.
Mot Rögle åkte laget på en ordentlig lektion och förlorade med 3-7.
Dog helt gjorde matchen när Lian Bichsel drog på sig ett matchstraff.

– Vår sämsta prestation hittills, sa Björn Hellkvist till C More.

Efter fem raka segrar kom Leksand till Ängelholm för att möta Rögle för första gången den här säsongen. Ängelholmarna som haft en tyngre inledning på säsongen än vad de flesta hade förväntat sig, kom ut påkopplade och aningen piggare.

Efter 20 minuter var det ledning för RBK med 2-1. Patrik Norén stod för Leksands mål men där stannade masarnas tankar om att göra upp om poäng i kväll.

Norén spräckte sin målnolla när Rifalk var utan hjälm / Foto: Niclas Jönsson, Bildbyrån.

För i den andra perioden var det Rögle för hela entréslanten.

Ett högre tempo, ett bättre tävlande och en helt annan beslutsamhet än gästerna. När Linus Sandin smackade in 3-1 bakom Mantas Armalis valde Björn Hellkvist att byta målvakt.

Förklaringen fick vi senare, att han försökte väcka laget och inte så att han belastade Armalis för de tre insläppta målen.

Men bytet väckte bara Rögle.

Leksand har ett av SHL:s svagaste numerära överlägen. Det är fascinerande hur kallt ett powerplay kan vara, med tanke på hur mycket spelskicklig kvalitet det finns i truppen.

När man här fick chansen för första gången för kvällen, blev det inget mål den gången heller. I stället kunde Brady Ferguson kyligt fri med Kasimir Kaskisuo lura ner målvakten, runda honom och lägga in 4-1.

Men det skulle bli värre.

Matchstraff på backtalangen

Lian Bichsel hade sina duster under matchens första 33 minuter. Inte minst med Kim Rosdahl. Efter att drygt halva matchen var spelad fick han en smäll bakom mål. Som hämd tryckte han en crosschecking mot RBK-forwarden när pucken var långt därifrån.

Schweizaren tappade huvudet, solklart matchstraff, boxplay i fem minuter.

På den efterföljande femman gjorde Rögle även 5-1 innan den andra perioden var över.

Bichsel fick lämna med ett matchstraff / Foto: Niclas Jönsson, Bildbyrån.

Björn Hellkvist var inte nöjd inför period nummer tre.

– Vår sämsta prestation hittills. Vi saknar ödmjukhet och visar upp ett spel som vi inte gjort tidigare. Det är inte roligt att se, det händer alla lag ibland. Men det viktigaste nu är att inte tycka synd om sig själv utan göra det bästa av situationen och sedan ska vi framåt växa av det här.

Sju insläppta

I den avslutande perioden kontrollerade Rögle händelserna fram till tre poäng.

Förvisso kom det ett par reduceringar. Först från Jonas Ahnelöv som via ett fint skott satte 2-5 och spräckte sin målnolla för säsongen. Patrik Zackrisson tryckte senare in 3-5 med 2,5 minut kvar.

Men drabbningen stängdes definitivt med ett mål i den öppna Leksandskassen efter att Hellkvist och hans mannar plockat ut sin målvakt.

Det helade slutade 7-3 till Rögle som vann rättvist efter ett sista mål i powerplay med nio sekunder kvar att spela.

– Vi ser tjockt nöjda ut redan från början. Vi gör inte sakerna som gjort oss framgångsrika. Det är två bra lag som möts men ett av de bra lagen spelar bra och ett spelar dåligt och då kan det se ut så här, sa Hellkvist till C More efteråt.

Leksand får ladda om för dubbla möten med Linköping torsdag-lördag.

Click to comment

Lämna ett svar

More in Herrlaget

%d bloggare gillar detta: