Connect with us
Knuts, Mantas, Karlsson och Norén framträdande. / Foto: Daniel Eriksson, Bildbyrån.

Herrlaget

Grovjobbarna klev fram mot LHC

Knuts och Norén målskyttar i straffsegern.

Två energifattiga perioder och en sista som var bättre.
Det räckte till en vändning mot LHC som till sist blev en straffseger.
John Quenneville nätade distinkt när Mantas Armalis stängde igen.

Efter stortorsken nere i Ängelholm för två dagar sedan hade Leksand ambitionen att hoppa upp på segerhästen igen. Men inledningsvis mot gästande Linköping kändes det inte som att det var fler än Oskar Lang som ville något.

Östgötarna var spelförande och vann skotten klart i första (5-11) men målen uteblev. Så även länge i den andra perioden där inget av lagen var speciellt intresserat av att plocka upp taktpinnen.

Men ett ledningsmål skulle komma – för gästerna.

Vilmos Gallo gick runt kassen och slängde i väg ett oväntat skott som Mantas Armalis inte kunde hålla vid närmsta stolpen. Därmed ett rättvist underläge för masarna efter 40 minuter.

Piggare tredje

Leksand fick den perfekta starten på tredje perioden. Först försvarade man bort den tveksamma utvisningen på Jon Knuts. När Knuts väl kom in på isen igen, hann Malungssonen bara vara inne på isen i några sekunder innan han hade kvitterat.

Marek Hrivík fick pucken innanför offensiv blå, hittade fram till Jonas Ahnelöv som fyllt på framför kassen och som i sin tur lika snyggt som kyligt förlängde pucken till en framstormande Knuts som kvitterade.

När Leksand fyra minuter senare tog ledningen, kunde vi konstatera att inget av dessa mål hade kommit till om inte lagets backar hade fyllt på offensivt. Först Ahnelöv och den här gången Patrik Norén som efter ett skott från Carter Camper höll sig intill målgården och fick en träff på pucken som hittade in i nät via ett LHC-ben.

Norén jublar efter ledningsmålet ihop med Quenneville / Foto: Daniel Eriksson, Bildbyrån.

Sen kvittering

Linköping är ett skadeskjutet lag när det kommer till självförtroende. Det syntes väl här hur stressat och virrigt det blev hos gästerna vid ett underläge. Masarna spelade av tiden på ett effektivt sätt fram till slutminuterna.

Väl där drog hemmalaget på sig en utvisning när man hade en spelare för mycket på isen. Klantigt, slarvigt och okoncentrerat. Och kort därefter hade Broc Little kvitterat när han kunde stöta in en passning från nära håll.

Fick jubla sist

Matchen till förlängning där Leksand hade det mesta av puckinnehållet men utan att skapa några målchanser. Vidare till straffläggningen, en matchavgörande spelform som dalalaget haft problem med de senaste åren.

Men då var Armalis och Quenneville inte med.

Den ena skickade pucken rätt upp i första krysset medan den andra stängde igen och tog de tre straffar han fick emot sig. Extrapoängen till Leksand som fick jubla sist. Sådant man absolut inte ska underskatta.

Armalis följdsam på en av straffräddningarna / Foto: Daniel Eriksson, Bildbyrån.

När spelet inte klickade klev krigarna framför Leksand. Jon Knuts, Oskar Lang, Patrik Norén och Jonas Ahnelöv några av dem som stack ut positivt av utespelarna.

MATCHFAKTA

LIF – LHC 3-2 (0-0, 0-1, 2-1, 0-0, 1-0)
Skott: 30-29 (5-11, 13-10, 10-8, 1-0, 1-0)
Utv-min: 10-8 (2-2, 4-6, 4-0, 0-0, 0-0)
Publik: 4508 (Tegera Arena)

Inga mål i första perioden

0-1 (35.29) Gallo (Ehn, Hävelid)

1-1 (42.07) Knuts (2) (Ahnelöv, Hrivík)
2-1 (46.40) Norén (2) (Camper, Knuts)
2-2 (57.51) Little (Strandberg, Rattie) PP1

Inga mål i förlängningen

Avgörande straff: John Quenneville (4) (LIF)
Tre straffräddningar från Mantas Armalis

Click to comment

Lämna ett svar

More in Herrlaget

%d bloggare gillar detta: