Connect with us
Jordan Colliton och Hanna Sköld / Foto: Bildbyrån.

Damlaget

Sköld: ”En helt annan mentalitet”

Lagkaptenen om: Skadan ✓ Laget ✓ Tränarhyllningen

Leksandskaptenen är nyopererad.
Nu väntar lång rehabilitering för Hanna Sköld.
– Allt gick bra och nu är det bara att se framåt, säger Sköld som i en intervju med BVK ger sina tankar kring skadan, lagets inledning och vad nya huvudtränaren har anlänt med till truppen.

Det var den 19 november som Leksand gick ut och meddelade att lagkaptenen Hanna Sköld hade opererats. Innan dess hann hon spela fem matcher av årets grundserie innan olyckan var framme.

– Hon har opererats och kommer att vara borta en längre tid. Vi pratar troligtvis om åtminstone tre månaders frånvaro, sa Leksands fysio, Christin Hero, då till klubbens hemsida.

I en intervju med BVK berättar nu 25-åringen om känslorna efter operationen och hur det blir att följa laget från sidan av isen under en rätt lång tid framöver.

– Jag mår bra efter operationen. Allt gick bra och nu är det bara att se framåt. Jag längtar nå oerhört mycket tills jag får ta av mig gipset så träningen blir enklare och att vardagen rullar på lite lättare. Just nu försöker jag att träna det som går, mest överkropp förstås men viss underkropps träning går även att köra, säger Sköld.

Hur är det att vara på sidan av och inte på isen?
– Det är förstås väldigt tufft att se laget vara på is och veta att det är månader kvar tills jag kommer att vara ute där med laget. Man gör det ”tråkiga” jobbet på sommaren för att lyckas prestera på isen under vintern. Så det känns väldigt surt att jag skadade mig så tidigt, eller ja såklart över huvud taget. Jag tyckte att jag kände mig väldigt stark i början på denna säsong.

När detta skrivs av Leksand spelat elva matcher hittills under årets grundserie. Laget hittar man på en åttondeplats i tabellen med åtta inspelade poäng, lika många pinnar som nästjumbon HV71 på en av kvalplatserna.

– Rent poängmässigt har det väl vart lite upp och ner. Men jag tycker vi har något väldigt bra på gång. Det är ett helt annat Leksand i år och vi har stundtals spelat en helt fantastik hockey, säger Sköld.

”Helt annan mentalitet”

Inför säsongen värvades inte mindre än 14 nya spelare in till Leksands damlag, varav nio av dessa var utländska sådana. Det var bara ett välkänt ansikte bland dessa i backen Abby Thiessen som varit i klubben tidigare.

En ny tränare värvades också i Jordan Colliton. En tränare som kommit in bra i laget menar Hanna Skäld som hyllar sin coach.

– Jag tycker Jordan är väldigt bra och kom in helt rätt för oss som lag. Hon har en helt annan mentalitet mot vad vi svenskar är vana vid. Men jag tycker det har passat oss som lag bra och att hon får ut mycket bra av oss som lag. Sedan har vi en väldigt ny trupp så det är klart att det tar sin tid innan allt sitter.

Tar det extra lång tid denna säsong att spela ihop laget med tanke på hur många nya spelare det är, eller är det ingen större skillnad emot hur det brukar se ut?

– Det tar såklart tid att få ihop en ny grupp men jag tycker det har gått bra. När samtliga har ett gemensamt mål och alla vet hur vi ska ta oss dit är det lättare att få ihop en grupp, vilket jag tycker det känns som i år. Sedan är det klart att det alltid finns utmaningar under en säsong, avslutar Hanna Sköld.

Click to comment

Lämna ett svar

More in Damlaget

%d bloggare gillar detta: