“Bara att ta av sig hatten för Kaz”

När vad som känns som osäkra kort inför spelas ut i ett derby och det slutar med seger stärker man ett lag. Bara att ta av sig hatten för Björn Hellkvist – och framför allt Kasimir Kaskisuo.

Det var många som ställde sig frågande till måkvaktsvalet för Leksands del i derbyt mot Brynäs. En fortsatt glödhet Mantas Armalis fick vila och en mer kritiserad Kasimir Kaskisuo fick chansen mellan hemmalagets stolpar.

Redan den första minuten såg det ut att kunna bli en jobbig kväll för finländaren. Detta när Jonas Ahnelöv skvätte i väg en chanspuck rätt på en brynäsare, tog inte hemjobbet och gav Brynäs ett läge i tre mot en – som Kaskisuo snyggt räddade upp.

Därefter var det en tung Brynäspress i början av den andra perioden vid ledning 1-0 efter Carter Campers lite oväntade avslut i slutet av den första perioden. Där ställdes Finländaren på hårda prov och Niklas Friman kunde kvittera från nära håll efter att Ahnelöv fått ett skott på sig vars retur ställde alla blåvita.

Känns mindre än Mantas

Men efter den pucken var finländaren felfri.

Han känns inte lika lugn som Armalis och inte heller lika stor. Det känns på något vis som att han behöver anstränga sig mer för att rädda puckarna och det ger en lite mer “sprattlig” känsla. Men han räddade dem och när matchen summerades hade Leksand gått upp till 3-1 under mittperioden och sedan stängt matchen till 4-1 i tredje.

Detta var Leksands sjunde raka trepoängare hemma mot Brynäs. Lucas Elvenes fick göra mål, Mikael Ruohomaa skickade in ett läckert friläge och Martin Karlsson stängde butiken i den öppna Brynäskassen.

Kaskisuo är ingen duvunge. Men målvaktsvalet var ändå ögonbrynshöjande inför. Men när ett sådant drag lyckas på ett såpass stabilt sätt som detta, stärker det förstås laget enormt.

Kaskisuo fick fira segern inför över 7000 personer i Tegera. / Foto: Bildbyrån.

Backen imponerar

I övrigt då?

John Quenneville fick chansen i förstakedjan och det passade vissa på att göra sig lustiga över. “Från petad till första”. Men om man har honom i laget och han ska spela, får man inte ut någonting alls av att sätta honom i fjärdekedjan.

Vad bidrog han med då? Nja, inte jättemycket. En bra energi de inledande bytena som sedan mattades av. Satte en skön tackling, hade ett skott i täck, men annars var det inte mycket mer än så.

En som däremot tar steg i rätt riktning som varit ifrågasatt och utanför är Tobias Ekberg. Kändes som en rejäl och ettrig bulldog i derbyt och tillsammans med Patrik Norén bildar han nu lagets andra mest självklara backpar.

Det går fort i hockey.


MATCHFAKTA

Leksand – Brynäs 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)
Skott: 26-24 (7-7, 13-10, 6-7)
Utv-min: 8-10 (4-6, 2-2, 2-2)
Publik: 7009 (Tegera Arena)

1-0 (17.16) Camper (8) (Zackrisson)

1-1 (24.28) Friman (Palve, Johannesson)
2-1 (24.53) Elvenes (2) (utan assist)
3-1 (36.45) Ruohomaa (3) (utan assist)

4-1 (59.20) Karlsson (2) (Lindholm) öppen kasse

Lämna ett svar

Blog at WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: