Quennevilles dråpliga självmål avgjorde

Bästa insatsen på länge, då gick Leksand mot poäng i Småland.
Men ett dråpligt självmål från John Quenneville fällde masarna.

Det var ett bättre Leksand som visade upp sig i Oskarshamn under lördagskvällen jämfört med de insatser man stått för den senaste tiden. Men det räckte inte till några poäng och alla planer på detta skrotades drygt fem minuter från slutet när John Quenneville dråpligt styrde in en inkastad puck i egen kasse bakom Kasimir Kaskisuo.

Quenneville styra in 3-2 till Oskarshamn / Video: C More.

Innan det dråpliga självmålet var det en svängig match där lagen bytte chanser med varandra. Men det var ett mer påkopplat Leksand än vad vi har sett tidigare och som tog ledningen.

Kombinationen av målskytt i Matt Caito och spelformen powerplay är minst sagt sällsynt. Men det var faktumet när matchens första mål föll redan efter fem minuter.

Perioden slutade dock 1-1 och Leksand tog inte betalt för spelövertaget man hade. Inte heller i den andra perioden där man vann skotten men har ruskigt svårt att göra mål. Jesper Kandergård nätade, men hemmalaget kvitterade i powerplay.

Tre poäng till kvalplats

Den tredje perioden var ett ställningskrig i en kvart innan avgörandet kom. En slumppuck kastades in på mål eller för att nå en Oskarshamnsspelare som smög sig upp vid den bortre stolpen.

Men den nådde inte dit utan Quenneville fick en träff på den och olyckligt ställde den Leksandsmålvakten fram till 3-2. När IKO gjorde ytterligare ett mål bara en minut senare var allt avgjort. Antti Suomela tappades bort framför gästernas mål och kunde enkelt kunde peta in slutresultatet till 4-2.

Oskarshamn tog sin första trepoängare på hemmais för säsongen.

För Leksand var det fjärde raka förlusten – och nu är det bara tre poäng ner till en kvalplats.


Matchfakta

Oskarshamn – Leksand 2-4 (1-1, 1-1, 2-0)
Skott: 24-33 (6-12, 9-13, 9-8)
Utv-min: 10-16 (4-2, 2-6, 4-8)

0-1 (05.29) Caito (2) (Ashton, Kloos) PP1
1-1 (13.27) Brace (Bengtsson)

1-2 (26.38) Kandergård (2) (Ekberg, Elvenes)
2-2 (28.45) Byron (Karlkvist, Bengtsson) PP1

3-2 (54.21) Oksanen (Burström, Smejkal)
4-2 (55.28) Suomela (Oksanen, Karlkvist)

Lämna ett svar

Blog at WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: