Kloos tvåmålsskytt i ny bortaseger

En stabil defensiv med en storspelande målvakt.
Det var Leksands ingredienser till att besegra Timrå på bortais med 4-1.

Stjärnorna leverade framåt när ”ynka” 18 skott på mål räckte för seger.

Storspel av Armalis mot Timrå / Foto: Pär Olert, Bildbyrån.

Under den första perioden i den välfyllda hallen i Sundsvallstrakten, var det stort spelövertag för hemmalaget i den första perioden. Men dubbla ramträffar och ett par svettiga parader från Mantas Armalis gjorde att ställningen ”bara” var 1-0 efter 20 minuter.

Då hade lagen ändå med sig skottstatistiken 6-6 in till den första pausvilan. En statistik som inte speglade matchbilden utan där Leksand skvätte i väg mycket puck inte alls hade någon större kvalitet i sitt passningsspel.

Men under mittakten var det ett annat Leksand.

Starkare andraperiod

Passningsspelet blev bättre och arbetsinsatsen likaså. Plötsligt var det Timrå som kastade puckar omkring sig och kvitteringen kom när Carter Camper frispelades mellan tekningscirklarna och kliniskt kunde pricka in 1-1.

Innan perioden var över hade masarna gått upp till en 3-1-ledning.

De övriga målen kom från Justin Kloos och Lucas Elvenes. Den förstnämndes spelades snyggt fram i Leksands enda powerplay för kvällen och skickade in sitt åttonde mål för säsongen.

Kloos tvåmålsskytt

I den tredje perioden visade Leksand på nytt upp hur bra man är på att spela på resultat. Precis som i Luleå häromdagen stängde man ner motståndarna bra. Timrå skapade en del, men Mantas Armalis storspelade och stod för en ny jättefin insats mellan stolparna.

Det sista målet kom tio minuter från slutet när Justin Kloos höll sig framme på nytt. Först arbetade han hårt bakom egen kasse i försvarsspelet. Sekvensen senare har han parkerat framför Timrå-målet för att snyggt styra in 4-1 på en skottpass från Oskar Lang.

Efter fyra raka förluster har Leksand nu radat upp två imponerande bortasegrar mot Luleå och Timrå. Nu väntar en träningsvecka innan laget först nästa lördag möter Örebro på bortais, den sista matchen innan juluppehållet.


MATCHFAKTA

Timrå – Leksand 1-4 (1-0, 0-3, 0-1)
Skott: 24-18 (6-6, 8-9, 10-3)
Utv-min: 4-8 (2-2, 2-4, 0-2)
Publik: 5542 (NHC Arena)

1-0 (02.52) Lander (Eeronen, Dahlén)

1-1 (25.01) Camper (10) (Östman, Elvenes)
1-2 (30.50) Kloos (8) (Ruohomaa, Zackrisson) PP1
1-3 (33.25) Elvenes (4) (Camper, Östman)

1-4 (50.11) Kloos (9) (Lang, Ruohomaa)

Lämna ett svar

Blog at WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: