Besked kring Hrivík: “Är förhoppningen”

Skadeturerna kring Marek Hrivík har varit många.
Beskedet kring den senaste är ändå positiv.
– Förhoppningen är att han är tillbaka den 26 december i spelbart skick, säger Björn Hellkvist till HockeyNews.

Marek Hrivík väntas vara redo för mellandagshockey / Foto: Bildbyrån.

Den senaste skadan som Leksands slovakiska stjärna drabbades av, gjorde att han fick kliva av efter en period under bortamötet med Luleå förra torsdagen.

Det är fortsatt oklart vad det var för skada, men beskedet kring den från huvudtränare Hellkvist är ändå positivt.

– Förhoppningen är att han är tillbaka den 26 december i spelbart skick. Skadan i sig kanske behöver en vecka till för att läka. Efter det kan han börja gå på is igen, säger han till HockeyNews.

“Lite manfall”

Leksand har en match kvar att spela innan juluppehållet och det är borta mot Örebro på lördag. Utöver Hrivík saknas fler spealre.

Emil Heineman är i väg med Tre Kronor, Mikael Ruohomaa med det finska landslaget i samma turnering och Lian Bichsel ska spela JVM i Kanada med Schweiz.

– Det är lite manfall. Man kan inte göra så mycket. Man kan inte säga nej för det är vi själva som har accepterat att spela matcher i det internationella brake’et och då får vi lösa det, säger Hellkvist i samma artikel.

John Quenneville kommer att tinas upp från frysboxen och övriga platser kommer att fyllas upp av juniorer.

BVK skulle gärna vilja se Hannes Hellberg få hänga med a-laget. Den poängglada forwarden leder poängligan i den norra J20-serien med 22 mål och 13 assist på 25 spelade matcher. Hellberg ska dock även han i väg på landslagsuppdrag, detta med Team19.

Lämna ett svar

Blog at WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: