Mot klubbrekord med nytt kontrakt

Jon Knuts står på 684 spelade matcher i Leksands IF.
I dag presenterade klubben ett nytt kontrakt för den hårt jobbande centern vilket innebär att han nu under ett tidigt skede av nästa säsong
kommer att bli den som spelat flest matcher för LIF av alla.

Knuts med sin vapendragare, Martin Karlsson / Foto: Bildbyrån.

Det har varit ett besked som många supportrar bara gått och väntat på. Fixstjärnor kommer och går, men man måste också se till att ryggraden och hjärtat består. En viktig pusselbit i detta är Malungssonen, Jon Knuts, 31.

Under fredagskvällen kom beskedet: Knuts har förlängt sitt kontrakt med Leksand över de tre kommande säsongerna, alltså över 2025/26.

– Det är en stor ära och jag känner mig väldigt inspirerad att fortsätta i Leksands IF. Det är verkligen få förunnat att få spela här. Jag har hejat på Leksands IF sedan jag var liten, och jag minns när vi spelade landhockey på gatan som små och drömde att vi var leksandsspelare. Att nu få leva mitt i den drömmen är faktiskt lite otroligt, säger han till klubbens hemsida.

”Oerhört viktig för Leksands IF”

Niklas Eriksson är i dag den spelare som spelat flest matcher för Leksand, 723 stycken. Ett rekord som under många år har känts omöjligt att slå, fram till dess att Knuts har börjat klättra upp mot den siffran.

Håller sig Knuts bara skadefri är det ett rekord som han med sitt nya kontrakt kommer att slå med god marginal.

– Jon står för så mycket mer än bara hockeyspelaren man ser på isen. Han är en person som är oerhört viktig för Leksands IFs identitet, både på och utanför isen. På isen får vi alltid se en hundraprocentig inställning, och han är en krigare som har sitt fysiska och uppoffrande spel som största vapnet, säger GM Thomas Johansson.

Enligt BVK är Knuts en självklar tröja i taket den dagen han lägger skridskorna på hyllan.

Fotnot: Eliteprospects är en fantastisk sida, men där står Knuts på 677 matcher. Troligtvis för att sajten inte räknat med de sju matcher som Knuts har gjort för Leksand i CHL.

Lämna ett svar

Blog at WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: