”Håller med dig Olle, det här sög”

Leksand åkte till Karlstad och fick känna på 0-4.
Olle Alsing sa efteråt att läget suger.
Och man kan inte göra annat än att hålla med honom.

Det var inte mycket att glädjas åt efter denna svala insats.

Kaskisuo fick chansen mellan stolparna, men fick inte mycket hjälp / Foto: Fredrik Karlsson, Bildbyrån.

Utan Marek Hrivík, Carter Ashton och John Quenneville var det ett aningen skadeskjutet Leksand som åkte till Karlstad för en tuff bortamatch under onsdagen.

När laguppställningen kom kunde leksingarna snabbt konstatera att det skulle behövas en ännu vassare insats nu än om trion (nåja, förstnämnda duon) hade varit med.

Leksand matchade Färjestad i energi egentligen genom hela matchen. Men när det kom till direkt offensiv kvalitet, hade man inte en chans. Joakim Nygård flög förbi det vita försvaret och aningen turligt via ett Ahnelöv-ben kom 1-0 tidigt.

Bara några minuter senare var det dags igen. Pär Åslund styrde elegant in 2-0.

Sämst i Sverige

Leksand som är sämst i Sverige i numerärt överläge den här säsongen, fick fyra nya chanser i afton. Där åstadkom man som vanligt ingenting utan det hetaste som hände var att Kasimir Kaskisuo fick hålla nere siffrorna och sitt lag ovanför ytan genom att bland annat rädda en straff som Nygårde jobbade fram i boxplay.

När Karlstadslaget sedan själva fick chansen i powerplay, kom 3-0 och då sjönk den här maskryssaren. Ytterligare ett klassavslut, detta i den tredje perioden, fick publiken se fram till 4-0 innan drabbningen var över.

Inte Kaskisuos fel

Låt oss börja med att konstatera att den här förlusten inte går att lasta finländaren mellan stolparna för. Inget av målen han släpper in är hans fel. Färjestads offensiva kvalitet slår ut Leksands defensiv vid samtliga av dessa.

Samtidigt är Leksand inte ens nära att spräcka Hildebys nolla. Den 21-åriga målvakten Dennis Hildeby kunde utan större problem hålla karriärens tredje SHL-nolla.

Efter matchen sa Olle Alsing till C More att ”vi suger i PP” och att det här helt enkelt som insats var för dåligt. Det går inte att göra annat än att hålla med. Men det är mer än Leksands powerplay som ”suger” för tillfället.

0-9

Ryktet säger att ismaskinens jobb i periodpauserna den här matchen gick snabbare än vanligt, då hen bara behövde ta en remsa längs sargen i Leksands offensiva zon.

Mer yta hade inte nyttjats.

Nu är det 0-9 i poäng mot Färjestad 22/23. Det är för mig personligen den största sammanlagda förlusten så här långt den här säsongen.

Men så kikar man nedåt i tabellen och inser att det kan bli en mycket större sådan när den här säsongen summeras, om man inte tar tag i det här i tid.

Leksand har ett mycket bättre lag ”på pappret” än vad tabellen och resultaten visar. Synd bara att allting inte avgörs där, på papper, utan på is.

Lämna ett svar

Blog at WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: