Publiken lyfte Leksand till seger

Tre poäng och islossning.
Sex olika målskyttar för Leksand när Linköping besegrades.
Här följer BVK:s nycklar till den viktiga segern.

Marcus Karlberg en av målskyttarna / Foto: Daniel Eriksson, Bildbyrån.

Arbetsinsatsen

Det har den senaste tiden inte varit något fel på Leksands arbetsinsatser i matcherna, problemet har snarare varit att man inte har fått någon utdelning offensivt. Mot Linköping fanns insatsen där igen och det var ett karaktärsstarkt dalalag som trots insläppta mål i jobbiga lägen, inte lät sig slås ner av det, utan tuggade på för nya mål framåt.

Många att lyfta fram

Det är många leksingar som är bra i den här matchen. Justin Kloos, Oskar Lang och Mikael Ruohomaa är tre. Anton Lindholm (alltid lika bra), Jon Knuts, Marcus Karlberg och Jesper Kandergård är fyra till. Och förstås…

… Anton Johansson!

Den här killen har verkligen gått in i a-laget med en sådan enorm självklarhet. Det är en fröjd att se Anton spela ishockey. Hur han likt Lindholm svävar fram på skridskorna, hur han gärna fyller på offensivt men lika gärna tar jobbet i egen zon. Så mogen, så skicklig med pucken, så bra på att överväga och riskminimera. En back för topp-sex redan nästa säsong. Och redan nu. Wow!

De ”grisiga” målen

Challe sa på presskonferensen att man äntligen fick utdelning på sånt man tjatat om. Emil Heineman står framför LHC-målvakten och knackar in ett skott från Kloos. Kloos själv parkerar där framför på sitt mål och tar hand om en retur och i den tredje perioden är han där igen och kyligt spelar fram Knuts till sin kasse. Skitgörat framför motståndarnas mål gav glädjande utdelning!

Grattis, Mackan!

I den 40:e SHL-matchen för Leksands IF kom det första målet i högsta serien. Vi säger grattis till Marcus Karlberg till ett välförtjänt mål. Han har inte fått så mycket istid över säsongen. Men när spelare är frånvarande och Björn behöver fylla på, finns han troget där, tar sin roll och går in för ett helhjärtat arbete – för klubben i sitt hjärta. Det värmde lite extra när man såg att det var just #7 som hittade nätet fram till ledningsmålet.

Draget på läktarna

Det var ”bara” knappt 6500 på plats i Tegera Arena mot gäspiga motståndet Linköping efter en tyngre rad av förluster. Men stundtals lät det som fullsatt under denna hemvändarkväll på Norra ståplats. Det var härligt att se dem och inte minst att få vara lite nostalgisk till ramsor som ”för nu ska Leksands IF upp och Mora dom ska ner!” igen, trots att de är inaktuella i dag. Publiken lyfte fram laget till den här segern. Man fanns där när det blev 3-3 i stället för att stå typ 5-1 och man krigade fram tre poäng tillsammans.


Till sist…

En liten oro. Och det är förstås alla skador. Östman klev av efter den första perioden och de tre kvarvarande centrarna fick jobba hårt. Jonas Ahnelöv dök inte upp till den tredje perioden och Patrik Norén fick ett skott på foten under slutminuterna och fick hjälp av isen efteråt. Addera då Hrivík, Ashton och Quenneville redan till den listan. Visst att det är ett litet mini-uppehåll här nu. Men det är bara fyra dagar tills man ska möta Luleå i en ny hemmamatch. Återstår att se hur Leksand formerar sig till den kampen.


MATCHFAKTA

Leksand – Linköping 6-3 (2-1, 2-2, 2-0)
Skott: 33-23 (12-12, 12-6, 9-5)
Utv-min: 4-8 (4-6, 0-0, 0-2)
Publik: 6474 (Tegera Arena)

1-0 (04.19) Karlberg (1) (Ruohomaa, Karlsson)
1-1 (06.34) Ljungh (Fantenberg, Rattie) PP1
2-1 (13.36) Heineman (3) (Kloos, Zackrisson)

3-1 (23.16) Elvenes (6) (Knuts)
3-2 (27.07) Gallo (Ikonen, Fantenberg)
3-3 (31.28) Gallo (Ikonen, Strandberg)
4-3 (34.11) Kloos (11) (Lindholm, Caito)

5-3 (55.36) Knuts (3) (Kloos, Lang)
6-3 (57.20) Camper (11) (Zackrisson, Elvenes) ENG

Lämna ett svar

Blog at WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: