Effektivt Leksand mot Luleå: ”Gedigna”

Tre mål på sex skott.
Det var Leksands försenade nyårsraketer hemma mot Luleå.
– Vi kom överens sedan sist att vi ska lägga ribban där nånstans arbetsmässigt och med pucken, sa Anton Lindholm efter 4-1-segern.

Lang tvåmålsskytt mot Luleå / Foto: Daniel Eriksson, Bildbyrån.

Vi skriver ett nytt år även i hockeyboken.

Om det kommer att summeras som ett skotteffektivt år för Leksands IF, återstår väl att se. Men i årets första match, detta hemma mot Luleå, gjorde man tre mål på sina första sex skott.

Jon Knuts, som gjorde mål senast mot Linköping, inledde en svit här av matcher i rad med strutar, när han elegant styrde in ledningsmålet.

Då hade spelet bara pågått i drygt fyra minuter.

Makalösa trenden över

Men det som hände sedan är hockeyhistoria.

Leksand fick matchens första powerplay. Laget som haft över 70 minuter i numerärt överläge på hemmaplan utan att göra ett enda mål – skulle nu hitta rätt!

Carter Camper stod för en oerhört läcker flippmacka och på andra sidan för att avsluta direkt stod Kalle Östman. Det var borlängesonen som blev masarnas första PP-skytt på hemmaplan säsongen 22/23 – i omgång 30.

Och det historiska i det hela är förstås att detta måste vara något slags powerplayrekord i SHL i negativ bemärkelse som aldrig någonsin kommer att slås.

Luleå vann skotten med 13-3, men Leksand gjorde målen till 2-0.

Lang målskytt igen

Oskar Lang är dalalagets interna poängligaledare och det är han även efter den här kvällen med sina två mål. Det var han som utökade till 3-0 efter knappt halva matchen.

Luleå fick in en reducering under mittakten, men går Leksand in med ledning till den andra periodpausen slutar det allt som oftast med seger och det gjorde det även denna gång.

Lang kunde fri med en öppen kasse prickskjuta upp pucken i det bortre krysset till sin sjunde strut och totalt 23:e poäng hittils den här säsongen.

Skotten stannar vid 15-35, men Leksand vinner matchen med 4-1.

Anton Lindholm var nöjd efteråt:

– Vi genomför en bra match. Vi har mycket välvilja i laget och jobbar hårt. De får en skott utifrån som Mantas hanterar väldigt bra och även i den farliga skottsektorn. Vi ger honom en extra eloge i dag, sa han till C More och fortsatte:

– Vi kom överens sedan sist att vi ska lägga ribban där nånstans arbetsmässigt och med pucken. Vi är gedigna och bestämda i att vinna tillbaka den när vi förlorar den.

Efter två raka hemmamatcher reser Leksand till Göteborg härnäst.


Leksand – Luleå 4-1 (2-0, 1-1, 1-0)
Skott: 15-35 (3-13, 6-13, 6-9)
Utv-min: 4-2 (0-2, 4-0, 0-0)
Publik: 5193 (Tegera Arena)

1-0 (04.15) Knuts (4) (Lindholm, Karlsson)
2-0 (08.07) Östman (6) (Camper, Elvenes) PP1

3-0 (29.22) Lang (6) (Ekberg, Kloos)
3-1 (35.08) Andersson (Gustafsson, Mattsson)

4-1 (58.59) Lang (7) (Ekberg, Ruohomaa) ENG

Lämna ett svar

Blog at WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: