Förlust i jämn kamp i Göteborg

Leksand pressade Frölunda i Göteborg.
Men fick till sist se sig besegrade med 2-4.
Ett redan skadeskjutet dalalag fick dessutom se Mikael Ruohomaa utgå.

Knuts målskytt för tredje matchen i rad / Foto: Michael Erichsen, Bildbyrån.

Leksand kom till Göteborg med bra minnen från förra gången man var där. Det var i början av oktober och en vitblå invasion hade intagit läktarna när masarna vann en tät kamp med 4-3.

I kväll fick vi återigen se en underhållande match där den första tredjedelen troligtvis var den som föll majoriteten av publiken bäst i smaken. Vindrutehockey där ställningen var 1-1.

Martin Karlsson är en leksing som den senaste tiden puttrat igång säsongen. Det tog nära på 30 omgångar, men nu börjar vi känna igen ”MK11” igen.

Och det var han som höll sig framme på Emil Heinemans skott och lyfte in kvitteringen.

Ny ceterskada

Tungt annars i perioden för Leksands del var att centern Mikael Ruohomaa tvingades kliva av. Han fick en smäll mot en handled, testade ett byte men såg inte ut att kunna stödja klubban i den skadade handen.

Finländaren utgick och är den senaste på Leksands lista över skadade spelare där redan Marek Hrivík, Carter Ashton och John Quenneville finns.

I den andra perioden var det inget vidare skönspel utan mera kamp. Gästerna vann skotten under mittakten med 9-5 men det var hemmalaget som gjorde det enda målet när ex-leksingen Filip Johansson avslutade en kontring distinkt.

Knuts målskytt på nytt

Frölunda utökade efter halva den tredje perioden till 3-1, men ett skadeskjutet Leksand gav sig inte. Med fyra minuter kvar fick man med sig ett powerplay, tog målvakten och i spel sex mot fyra tryckte Jon Knuts in en returpuck.

Knuts därmed målskytt för tredje matchen i rad. Fem totalt.

Dalalaget gick sedan för det och skapade lite tryck, men när Loui Eriksson skyfflade in 4-2 i en öppen målbur, var kvällens match stängd.


Matchens…

… osynlige
Han kliver av med en assist på Knuts reducering. Men i övrigt. Vad har hänt med Carter Camper? Visst har han varit rätt svag kring hemjobbet tidigare, men i kväll var det än sämre. Bristen på intresse vid Frölundas 3-1, till exempel. Det kom uppgifter om att han fått besked om att Leksand inte vill förlänga, har det tagit hårt på stjärnan?

… scouting
Det kändes i alla fall så när alla Frölundas mål satt högt på Armalis. Det ska dock sägas att Mantas var bra i kväll igen och stod för ett par svettiga parader och i övrigt bra spel. Men puckarna som släpptes in var siktade mot taket.

… skämt
Det är tråkigt att säga men det är domarnivån. ”Fasthållningen” som Norén åker på är ett skämt. Likaså är tvåan på Mursak väldigt billig när han touchar Armalis framför mål. Ett fel adderat med ett annat blir inte till ett rätt.

… mest förlösande
Att få se Hellkvist brinna av igen. Han blev helt skogstokig på Norén-tvåan i slutet av den andra perioden och skrek på domarna. Det var skönt att se, att det finns ett brinn inom honom som ibland inte går att tygla. Även om han själv sa att det var för dåligt av honom att inte hålla sig lugnare.

… poängspelare
Ja det är Knuts igen. Vad bra han är nu! För tillfället är han Leksands center nummer ett. Nya 1+1 i kväll och mål i tre raka matcher. Får ut väldigt mycket av sitt spel, får fast puckarna och är riktigt bra. Tillsammans med Karlsson och Heineman drog han fram Leksands bästa kedja för aftonen.

… tappade ben
En utmärkelse som givetvis går till Jacob Nilsson. Är det någon som vet om det finns ett dokumenterat byte den här säsongen som har gått utan att Nilsson har lagt sig ner på isen? Dessvärre gav det powerplay i kväll igen.

… fråga
Det kanske var så att andra backar var trötta. Men var gjorde sjundebacken Ahnelöv på isen när det jagas kvittering med tagen målvakt? Ahnelöv som innan Eriksson kommer fri med öppet mål, glider omkring halvvägs in på offensiv planhalva och dagdrömmer. Den sexan av spelare hade kunnat vara bättre.

… arbetsnivå
Den verkar Hellkvist och hans mannar kommit överens om nu vart den ska ligga. Det har varit fem-sex matcher i rad nu där lagets arbetsinsats på isen var på den rätta höga nivån som man vill se. Det har inte slutat med segrar varje gång, men det är en förutsättning för att vinna hockeymatcher. Det är en trygghet att ha med sig, att viljan att arbeta hårt finns där. Hos de flesta.


MATCHFAKTA

Frölunda – Leksand 4-2 (1-1, 1-0, 2-1)
Skott: 33-33 (11-17, 9-5, 13-11)
Utv-min: 8-4 (0-0, 0-4, 8-0)
Publik: 10707 (Scandinavium)

1-0 (11.04) Nässén (Greco)
1-1 (13.59) Karlsson (3) (Heineman, Knuts)

2-1 (23.10) Johansson (Lundqvist, Carlsson)

3-1 (50.30) Lindbohm (Carlsson)
3-2 (56.55) Knuts (5) (Lang, Camper) PP1
4-2 (58.54) Eriksson (Lindbohm, Dichow)

Ett svar till ”Förlust i jämn kamp i Göteborg”

Lämna ett svar

Blog at WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: