Rättvis och kladdig torsk i Gävle

Leksand förlorar klart i Gävle.
Trots ledning blev det en förlust med 2-5, siffror som hade kunnat vara större.
Här är BVK:s utmärkelser efter en svidande torsk.

Matchens…

avslut
Vi inleder positivt för Leksand och ger denna till Kalle Östman. Det var inte många som såg att den pucken gick in, men borlängesonen var säker. Domarna blåste av spelet kort därpå, kikade och visst tog pucken i innerramen på buren. Sätt Östman för fler avslut, för bövelen.

… bästa beslut
Av Tobias Ekberg är sätta in en ordentlig bröstvärmare på #44 i Brynäs.

… bjudning #1
När Alsing möter motstånd i egen zon och petar pucken till Anton Johansson som i sin tur tappar den. Kort därefter 1-1. Det här kortpassningsspelet i egen zon för att komma ut med pucken. Sluta med det. Spelarna behärskar det inte.

… insats utan hjälp
Han får inte mycket hjälp mellan stolparna, Kaskisuo. Det hade kunnat stå 3-1 till Brynäs redan efter några minuter med dubbla frilägen mot sig och ett par ytterligare giftiga lägen. Men inte ens han orkar hålla kvar sitt lag i matchen med allt slarv runt honom.

… svettigaste tolv minuter
Anton Johansson noterades bara för knappt två minuters istid, in på hans plats kom Jonas Ahnelöv. Han spelade nära tolv minuter och det var svettiga sådana. Nummer 55 har gjort mycket bra i Leksandströjan, men nu börjar farten ta ut sin rätt. -2.

Jobbig kväll för Ahnelöv och Leksand / Foto: Tobias Sterner, Bildbyrån.

… sämsta minus
Noterar minus två på Ahnelöv, men Olle Alsing va snäppet värre med -3. Han tar nog också hem vinsten i vem av många kladdiga som kladdade allra mest.

… bjudning #2
Leksand jagar en kvittering och Alsing ska sätta upp spelet från egen zon. Han gör det bra ut i mittzon, men i stället för att dumpa pucken försöker han hitta Oskar Lang med en passning i knähöjd. Brynäs vänder, smack 4-2. God natt.

… förarbete
Det var ändå vackert av Matt Caito när han i ett trängt läge vid sargen valde att gå framåt, slita sig loss från sin motståndare och servera Jesper Kandergård till 3-2-målet. Det kan vi ta med oss.

… kedja
Det kanske inte var så många som trodde det på förhand, men Kandergårds kedja med vingarna Karlsson och Karlberg gick in och var Leksands bästa för kvällen. Säger förstås en del om övriga, men den var också bra.

… mest osynlige
Här finns det några som slåss om titeln. Men Carter Camper är svag på nytt. Patrik Zackrisson också och vi såg inte heller mycket av Emil Heineman.

Kandergård fick måla igen, även om det inte räckte till några poäng / Foto: Tobias Sterner, Bildbyrån.

… fundering
Det finns mycket att fundera kring. Men i toppen av listan är faktumet att Hellkvist efter två perioder sa att insatsen var “helt okej”. Det var det många leksingar som tittade på som inte höll med om. Men åh andra sidan, spelar du “helt okej”, vinner du inga matcher i SHL. Det räcker inte.

… bjudning #3
Det var lite ironiskt att hela matchen stängdes med en ny vitblå assist av Leksand på ett Brynäsmål. Den här gången var det Lucas Elvenes tur att missa en passning och lägga den på bladet åt en motståndare som kunde forcera in 5-2.

… bänkning?
Anton Johansson fick pucken Alsing i ett otacksamt läge, petade bort den och kort därpå gjorde Brynäs 1-1. Om han inte är skadad, blev han alltså petad för Ahnelöv efter det bytet. Det bytet draget gjorde inte dalalaget bättre.

… bästa leksing
Vi avslutar positivt. Anton Lindholm är fantastisk – som vanligt.

Lämna ett svar

Blog at WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: