”Kan försiktigt blicka uppåt igen”

Seger i måstematchen för Leksand mot Malmö.
Och nu får skåningarna sikta in sig på att Norra ståplats ramsa efter slutsignal inte ska bli till verklighet. Masarna i sin tur blickar försiktigt uppåt i tabellen mot att slåss om den där sjätteplatsen.

Heineman gjorde det förlösande första målet / Foto: Daniel Eriksson, Bildbyrån.

Det satt långt inne, men efter slutsignalen i Tegera Arena kunde leksingarna pusta ut och konstatera att deras lag vunnit den så viktiga matchen över SHL-jumbon Malmö med 3-0.

Om vi ska ta det hela från början, sa assisterande Mikael Karlberg på presskonferensen efteråt att han tyckte att hans lag kom ut riktigt bra. Visst är Leksand spelförande, håller en del i pucken och har mer tid i anfallszonen än sina motståndare tiden innan Malmös powerplay där de tar sig in i matchen, men det är inga direkt farliga chanser trots 6-0 i skott inledningsvis.

Mantas Armalis på andra sidan fick inte lika många skott emot sig. Men när skåningarna väl cirkulerade kring honom, blev det ofta farligt. En 2-0-ledning för rödhökarna efter 20 minuters spel hade inte varit orättvist.

Sett det hundratals gånger

Men situationen som Malmö befinner sig i, har leksingarna sett sitt lag i hundratals gånger. När man spelar sig fram till målchanser, men pucken vill inte in. Klara och bra chanser, men där den avslutande delen där pucken ”bara” ska in i målet inte finns där. Och när matchen summeras står man där med noll poäng och kvalet närmar sig med stormsteg.

För detta var inte en fullpoängare i försvarsarbete från masarnas håll. Detta även om det var betydligt bättre än de senaste två insatserna och inte alls lika slarvigt som i dessa. I dag hade man inga assist på egna insläppta mål.

Trots detta skapade Malmö chanser, flera kvalificerade sådana mellan cirklarna. Men då hade Armalis större chans att få pucken på sig om han hade åkt ner och ställt sig i sarghörnet, när hårt hållna klubbor inte hittade annat än plexiglas bakom målburen, gång på gång.

Men nog om Malmö.

Kampen om sjätteplatsen

Det så viktiga 1-0-målet kom i mittperioden. Olle Alsing hittade vackert fram till Emil Heineman som efter att han bett om pucken via knackningar i isen, också knackade dit ledningsstruten.

Något man ska ge Leksand, hur svajigt de än har spelat, är att när laget väl tagit sig till en ledning inför slutperioden, har man varit väldigt bra. Det har dock inte varit ledning så ofta efter 40 minuter den senaste tiden.

Men nu var man där igen och när Patrik Zackrisson – efter vackert förarbete av Justin Kloos – dundrade in 2-0, var den här matchen över. Dalalagets utespelare hjälpte sin målvakt till en ny hållen nolla och tre oerhört viktiga poäng inkasserades. Martin Karlsson fick också innan dess stänga det hela med mål i öppen bur fram till 3-0.

Leksand blickar mot kampen om en sjätteplats. Nu är det tolv poäng ner till kvalet, där ska man inte behöva hamna. Malmö får i sin tur ställa in sig på kvalspel och att det inte ska sluta med det som Norra ståplats sjöng om efter slutsignalen: ”Mora IK – här kommer Malmö!


MATCHFAKTA

Leksand – Malmö 3-0 (0-0, 1-0, 2-0)
Skott: 34-22 (10-8, 13-5, 11-9)
Utv-min: 6-4 (2-0, 2-2, 2-2)
Publik: 6843 (Tegera Arena)

Inga mål i första perioden

1-0 (35.46) Heineman (4) (Alsing, Ashton)

2-0 (49.26) Zackrisson (3) (Kloos)
3-0 (57.49) Karlsson (4) (Heineman, Ekberg)

Lämna ett svar

Blog at WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: