Connect with us
Heineman och Caito jublar efter tidig ledning / Foto: David Sandin, Bildbyrån.

Herrlaget

Powerplay avgjorde – till Leksands favör

Vann tajt kamp i Jönköping • 100% i PP

När chanserna väl kom – då small det.
Leksand var hundraprocentiga i powerplay i Småland.
Det avgjorde fram till tre poäng mot SHL-nykomlingen.

Kloos en av Leksands målskyttar / Foto: David Sandin, Bildbyrån.

Över 60 minuter var detta en insats som böljade i kvalitet. Leksand kom ut bra i den första perioden och var spelförande.

Därför kom också ett rättvist tidigt ledningsmål när Emil Heineman tog sats från egen zon, stormade sig in mellan backarna och rundade målvakten fram till sitt femte mål för säsongen redan efter drygt två minuter.

Mittperioden var masarnas svagaste, vilket inte var någon överraskning. Sett över hela säsongen är man laget i SHL som förlorat flest mittakter.

Men något som däremot inte var lika vanligt, var sättet man gav bort målchanser på. Plötsligt tummade man på saker som gjorde att det var ovanligt ihåligt bakåt.

”Besviken på mitt lag”

Det var också där som HV-kvitteringen kom på en av dessa bjudningar.

– Jag är besviken på mitt lag om jag ska vara helt ärlig. I den andra perioden visade vi upp dåliga vanor som vi inte har sett på ett tag. Dåliga byten där vi byter bort oss, dåligt betende i egen zon. Jag hoppas att killarna inser allvaret, sa Björn Hellkvist till C More efter 40 minuter.

Dalalaget fick en tung start på tredje där man fick döda ett par utvisningar. Så långt hade HV71 haft fyra chanser i powerplay – och masarna ingen.

Tedenbys dubbla tvåor

Men när Mattias Tedenby åkte in i Emil Heinemans åkriktning och lät hans armbåge träffa leksingens huvud, blev det en gulklädd tvåa. Spel fyra-mot-fyra i 30 sekunder, innan Leksand sedan fick chansen i numerärt överläge.

Och då small det direkt.

Matt Caito på blålinjen hittade ut till Justin Kloos som tryckte till direkt och satte sitt 12:e mål för säsongen för ny gästande ledning.

Därefter var det ett ställningskrig fram till att Tedenby tog en ny utvisning, denna gång för en hög klubba. Då var det Kalle Östman som spelade fram Matt Caito som från sin blålinjen hittade nätet till 3-1.

Assistpoäng på bägge målen till Östman.

Det kom en reducering under slutminuterna och Leksand fick åter strida för sina poäng i Småland med uddamålsledning sent. Men den här gången kom det ingen kvittering.

Tre poäng hem till Dalarna.


MATCHFAKTA

HV71 – Leksand 2-3 (0-1, 1-0, 1-2)
Skott: 34-28 (9-8. 11-12, 14-8)
Utv-min: 6-10 (0-2, 2-4, 4-4)

0-1 (02.21) Heineman (5) (utan assist)

1-1 (27.07) Vesel (Peterson, Miele)

1-2 (46.26) Kloos (12) (Caito, Östman) PP1
1-3 (55.25) Caito (5) (Östman, Ashton) PP1
2-3 (58.46) Lindbäck (LaLeggia, Shore)

Click to comment

Lämna ett svar

More in Herrlaget

%d bloggare gillar detta: