Connect with us

Herrlaget

Kritik mot matchstraffen: ”För enkelt”

Lindholm och Pettersson fick lämna • Alsing: ”Hårt dömt”

Anton Lindholm och Oskar Pettersson fick matchstraff för fighting.
Ett domslut som stöter på kritik från både experter, spelare och ledare.

– Det är lite för enkelt, säger Björn Hellkvist.

Lindholm och Pettersson gjorde upp i mittperioden / Foto: Petter Arvidson, Bildbyrån.

Leksand hade gått upp till en klar 4-0-ledning borta mot Rögle.

Då lessnade junioren Oskar Pettersson framför Leksandsmålet. Han gick hårt åt Anton Lindholm som svarade upp mot gruffet. Ett par crosscheckingar delades ut innan spelarna hamnade över varandra i en brottningsmatch bakom målburen.

Resultatet från domarna? Matchstraff på bägge för slagsmål.

”Lite hårt dömt”

Ett domslut som möttes av kritik och förvåning från inte bara supportrar och åskådare utan också experter, spelare och ledare.

– Det var lite hårt dömt tycker jag. Att de kan ta bort vår bästa spelare så lätt. Man måste ha lite spelsinne där. Han måste få stå upp för sig själv och för laget. Att inte få spela mer, det är tråkigt, sa Olle Alsing i andra pausen till C More.

– Det är max varsin tvåa om jag ska vara ärlig, sa C Mores expert Niklas Wikegård under samma intervju.

Inte heller Leksandstränaren var särskilt nöjd med det domslutet.

– Jag tycker att det är lite för enkelt att skicka in en junior, med all respekt för Oskar som är en bra hockeyspelare. Men han tar bort en av svensk hockeys bästa landslagsbackar och defensiv back, sa Björn Hellkvist i sändningen inför den tredje perioden och fortsatte:

– Att man så enkelt ska få bort en stjärnback och göra det bytet för att man brottas lite. Varför inte som domare ta ett steg tillbaka, snacka ihop sig och ta varsin två-minutare för wrestling för det delades inte ut ett enda slag.

Leksand vann matchen med 4-1.


Click to comment

Lämna ett svar

More in Herrlaget

%d bloggare gillar detta: