Connect with us

Herrlaget

Östman glödhet mot Örebro

Blixtvändning i slutet från masarna

När Örebro gjorde 3-1 sex minuter från slutet såg det mörkt ut.
Men när den tredje perioden var över, hade Leksand vänt till 4-3.
Det slutade med tre poäng och möjligtvis ett bortskrämt Närkespöke.

Camper gjorde Leksands första mål i Örebro / Foto: Jeanette Dahlström, Bildbyrån.

Att möta Örebro har inte varit särskilt framgångsrikt för Leksands del sedan man gick upp i SHL. Utöver förluster under grundserier, har man också blivit helt utskåpade med 0-4 i matcher under en kvartsfinalserie för ett par år sedan.

Senast som masarna besegrade ÖHK, var under pandemisäsongen när man vann en tajt historia med 2-1. Det som varit var därmed inte på leksingarnas sida inför nedsläpp.

Sett över Leksands fyra möten med Örebro den här säsongen, var detta lagets bästa. Men trots detta, var det underläge in till den tredje perioden och när Kristian Näkyvä med sex minuter kvar skickade in 3-1, såg de rödsvarta ut att ta tolv av tolv poäng mot Leksand den här säsongen.

Oskar Lang reducerade kort därefter när han via ett försvarande ben lobbade pucken över målvakten Jhonas Enroth. Leksand gick för det och kort därpå bombade Kalle Östman in 3-3 från sin favoritposition ute vid den högra tekningscirkeln.

Avgjorde i slutminuten

Men borlängesonen var inte klar där.

Med bara 47 sekunder kvar att spela, fick han pucken helt fri mellan cirklarna av Lian Bichsel som fyllt på offensivt. Kalle Östman, som bara två minuter tidigare hade gjort sitt elfte mål för säsongen, prickade även in sitt tolfte.

Ett chockat Örebro fick plötsligt gå för att inte bli poänglösa. Innan matchen var över prickades stolpen nere hos Mantas Armalis och Rodrigo Abols kunde sånär valla in kvitteringen via Leksandsmålvakten, men missade.

Tiden tickade ut, hesa Fredrik ljöd och Leksands mäktiga blixtvändning var ett faktum. En vändning där Kalle Östman stod för 2+2 och var inblandad i samtliga målen.


MATCHFAKTA

Örebro – Leksand 3-4 (1-0, 1-1, 1-3)
SKOTT: 18-33 (5-8, 7-15, 6-10)
UTV-MIN: 8-2 (2-0, 4-2, 2-0)
PUBLIK: 5500

1-0 (06.55) Hedagård (Ekström, Mastomäki)

1-1 (32.50) Camper (13) (Östman, Elvenes)
2-1 (35.47) Abols (Hardegård, Wikman)

3-1 (53.58) Näkyvä (Abols, Rissanen)
3-2 (55.45) Lang (10) (Östman, Norén)
3-3 (57.12) Östman (11) (Caito, Camper)
3-4 (59.13) Östman (12) (Bichsel, Elvenes)

Click to comment

Lämna ett svar

More in Herrlaget

%d bloggare gillar detta: