Connect with us
Återförenas med Marek Hrivík / Foto: Daniel Eriksson, Bildbyrån.

Herrlaget

Stjärnan klar på långt kontrakt

“Glada att kunna kalla det vårt hem igen”

Peter Cehlárik är presenterad och klar.
Han återvänder till Leksand på ett kontrakt över säsongen 2025/26.
– Leksand var något speciellt för mig och min familj och vi är glada att kunna kalla det vårt hem igen, säger han till Leksands hemsida.

Cehlárik ska nu få uppleva mer folk än så här i Tegera Arena / Foto: Daniel Eriksson, Bildbyrån.

Det har ryktats om det under veckan och nu är det klart.

Peter Cehlárik återvänder till Leksand, SHL-klubben som han gjorde succé i under pandemisäsongen 2020/21. Då bildade han en fruktad kedja tillsammans med landsmannen Marek Hrivík och nordamerikanen, Carter Camper.

För Cehláriks del den gången blev det 40 poäng (20+20) på 45 grundseriematcher innan det för hela Leksand tog tvärstopp i den följande kvartsfinalen mot Örebro.

“Beslut över lång tid framåt”

Sedan dess har slovaken spelat först en säsong i Ryssland och KHL. Men efter landets krigsoffensiv mot Ukraina, valde han att lämna och var redan då aktuell för Leksand inför den här säsongen, men hamnade i Schweiz och EV Zug.

Där hann det bli speltid i 38 matcher och producering av 24 poäng (6+18). Åt andra hållet blev det tidigare under onsdagen klart att Carter Camper lämnar Leksand för just spel i Zug.

– Leksand var något speciellt för mig och min familj och vi är glada att kunna kalla det vårt hem igen. För mig är det här ett beslut över lång tid framåt. Jag har följt Leksand hela tiden och det är spännande att se var föreningen är på väg, säger Cehlárik bland annat till Leksands hemsida.

GM Thomas Johansson säger så här i samma artikel:
– Äntligen fick vi till en lösning med Peter. Han var högt upp på vår lista ifjol, men då fanns det detaljer som vi inte kunde lösa. Nu kommer Peter tillhöra oss den här säsongen samt ytterligare tre år till vilket känns väldigt spännande.

Click to comment

Lämna ett svar

More in Herrlaget

%d bloggare gillar detta: