Connect with us

Herrlaget

Cehlárik målskytt i tajt seger

Vann med uddamålet i Skellefteå

Det var underhållande ishockey när Leksand vann i Skellefteå.
Två lag som bjöd upp till dans i en tät kamp som slutade 2-1 till masarna.

Mantas Armalis strålande igen / Foto: Ola Westerberg, Bildbyrån.

Spelomgångarna blir färre och matcherna än viktigare. Uppe i Skellefteå var kvällens match kanske inte lika streckrafflande som ödena i Linköping och Gävle, men ändock dramatiskt där masarna jagar en direktplats till kvartsfinalspelet.

Ser vi till hur det har sett ut mellan de här lagen den här säsongen, var det upplagt för en underhållande tillställning – och det finns väl knappast någon som blev besviken av de som valde att titta på.

Samtliga målen fick vi se redan i den första perioden.

Leksands fjärdekedja hade en jobbig kväll. När Martin Karlsson, Jesper Kandergård och Marcus Karlberg var på isen, parkerades man i egen zon. Det var också denna trio som var inne när hemmalaget kunde ta ledningen.

Linus Lindström fick kliva in fri mellan cirklarna och prickskjuta in 1-0 bakom Mantas Armalis. Men det skulle också visa sig bli den enda pucken som skulle in bakom den storspelande Leksandsmålvakten.

Leksands kvittering skulle inte vänta på sig.

Alsing målskytt igen

Mikael Ruohomaa som var jättebra mot Färjestad senast var het på nytt. Han skickade i matchens första powerplay över en läcker flippmacka till Peter Cehlárik som i sin sjättematch efter återkomsten fick stöta dit sitt första mål.

Pucken upp i nättaket och 1-1 var ett faktum.

En spelare som vet hur man river upp sår i motståndares försvar är Oskar Lang. Efter 16 minuters spel fick han pucken i mittzonen, stormade fram mellan två svartklädda backar och spelade in pucken.

Där kom Olle Alsing och fyllde på. Han tvekade inte utan skickade in 2-1 för gästerna. Alsing med mål för andra matchen i följd och poäng för tredje i följd.

Återstående 44 minuter av matchen var underhållande men förblev mållösa. Under mittperioden var leksingarna spelförande men tog inte betalt för sitt spelövertag utan allt levde in till slutsekunderna.

Leksand fortsätter vara ruskigt starka när man kliver in med ledning till en tredjeperiod. Mantas Armalis storspelade på nytt och dalalaget hakar på i kampen om en kvartsfinalplats.


MATCHFAKTA

Skellefteå – Leksand 1-2 (1-2, 0-0, 0-0)
Skott: 28-22 (12-7, 6-12, 10-3)
Utv-min: 10-8 (6-6, 2-0, 2-2)
Publik: 5380

1-0 (06.19) Lindström (Högberg, Stenman)
1-1 (08.27) Cehlárik (1) (Ruohomaa, Hrivík) PP1
1-2 (16.02) Alsing (6) (Lang, Ruohomaa)

Click to comment

Lämna ett svar

More in Herrlaget

%d bloggare gillar detta: