Connect with us

Herrlaget

Tam insats mot Timrå

Leksand föll rättvist • Ännu tajtare tabell

Tre minuter och 46 sekunder.

Det var den inledande perioden av matchen borta mot Timrå där Leksand var spelförande, agressiva och såg påkopplade ut. Men där kom ett boxplay, ett insläppt mål och ett övertag som hemmalaget sedan aldrig släppte.

Masarnas insats uppe i norr denna tisdag var ordentligt slätstruken och februari månad lämnar man bakom sig med en ordentlig plump i protokollet som sista notering.

Peter Cehlárik gjorde gästernas enda mål efter en tilltrasslad situation där både Marek Hrivík och Emil Heineman försökte få in pucken i det halvt öppna målet utan att lyckas.

En tredje retur viftades ut till slovaken som gjorde mål för andra matchen i följd. Det hjälpte dock föga, för då hade Timrå redan en klar 3-0-ledning att jobba på och slutresultatet skrevs till 4-1.

Detta utan någon ordentlig push av Björn Hellkvists lag i tredje.

Ännu tajtare tabell

Det positiva för Leksand var att många av lagen som slåss om de sista direktplatserna till kvartsfinalerna också förlorade.

Oskarshamn nollades hemma mot Malmö, Frölunda likaså mot Skellefteå. Rögle fick inga poäng borta mot HV71 och Örebro såg länge ut att bli poängnollade, detta mot Växjö, men tog ikapp 0-2 till 2-2 vilket räckte till en poäng.

Läget därmed fortsatt tajt i SHL-tabellen. Det som hände var väl att Timrå också blandade sig in i detta på allvar igen.

Nu väntar hemmamatcher mot HV71 och Frölunda för Leksand.

Mötet med göteborgarna på lördag är redan slutsålt och matchen på torsdag mot Jönköpingslaget har passerat 6000 sålda. Bra tryck och förutsättningar för att kunna tagga till och stå för bra insatser här.

För det som visades upp mot Timrå i kväll räcker inte i ett slutspel.

Det är nog samtliga även inne i det blåvita omklädningsrummet överens om.

Click to comment

Lämna ett svar

More in Herrlaget

%d bloggare gillar detta: