Connect with us
Hanna Sköld i tårar efter Djurgårdens avgörande / Foto: SVT.

Damlaget

Säsongen över efter förlängningsrysare

Kaptenens tårar: ”Väldigt tungt”

Leksands säsong är över.
Detta efter en förlust i avgörande kvartsfinalen mot Djurgården.

Ex-leksingen Nicole Hall avgjorde i den andra förlängningsperioden.
– Det är väldigt tungt, säger lagkapten Hanna Sköld till SVT.

I en tajt kvartsfinalserie med varsin seger, var det dags för den tredje och avgörande kampen mellan Leksand och Djurgården. Precis som den andra matchen – som stockholmarna vann under lördagen – spelades även denna på Hovet i huvudstaden.

Ledningsmålet för gästerna kom 17 minuter in på den första perioden. Jennifer Costa blev målskytt efter ett starkt pressjobb av kapten Hanna Sköld som gjorde att blåklädd back slarvade med pucken i egen zon.

Costa fick pucken nära Djurgårdsmålvakten, fintade ned henne och la kyligt in pucken med en backhand i det öppna målet.

Halvvägs in på matchen kom kvitteringen. Alice Östensson fick pucken ute till vänster, tittade upp och smaskade upp pucken i det bortre krysset, otagbart för Emma Polusny.

Sen kvittering

När Victoria Klimek frispelades och distinkt satte 2-1 med knappt två minuter kvar av mittperioden, såg Leksand länge ut att gå mot en seger. Detta då uddamålsledningen stod sig fram till den tredje periodens slutminuter.

Men Djurgårdens kvittering kom med 15.56 på klockan i den sista ordinarie perioden. Ett kliniskt avslut av Madeline Posick och 2-2. Ett resultat som inte alls speglade matchbilden i perioden, då de vitklädda hade flera vassa chanser för att utöka sin ledning.

Med 1,5 minut kvar att spela åkte hemmalaget på en utvisning och det osade verkligen nytt Leksandsmål nere i kring DIF-kassen, men så blev det inte och matchen till förlängning.

Mycket Djurgården

Väl där var det Djurgården som var spelförande, bland annat via två numerära överlägen. Bra tryck ner mot Leksandsmålet och Polusny. Men dalalaget höll ihop försvaret och matchen till en femte period.

Men väl där blev den femte akten inte särskilt gammal. Ex-leksingen Nicole Hall frispelades mellan cirklarna. Det var inget vidare skott hon fick i väg, men det räckte för att pucken skulle hitta in mellan benen på Polusny fram till ett avgörande.

– Det är väldigt tungt. Det var ett turligt mål på slutet och jag tycker att vi gör en okej match, säger Hanna Sköld till SVT efteråt.

Click to comment

Lämna ett svar

More in Damlaget

%d bloggare gillar detta: