Connect with us
Hellkvist och Leksands enda målskytt i Ashton / Foto: Christian Örnberg, Bildbyrån.

Herrlaget

Hellkvists ilska efter nya torsken: “Hästskit”

Uddlöst Leksand förlorade igen • Får spela åttondel

En ny match för Leksand och ännu en torsk.
Denna gången borta mot SHL-jumbon Malmö.
Björn Hellkvist var inte nöjd med insatsen.
– Hästskit, säger Leksandstränaren till C More.

Armalis hade ingen lätt kväll i Skåne / Foto: Christian Örnberg, Bildbyrån.

Den första perioden i Malmö var ett riktigt sömnpiller. Något hela matchen skulle visa sig att bli, speciellt med Leksandsögon sett på den.

Inramningen på läktarna var nära obefintlig om det inte vore för leksingarna som gjorde sitt bästa för att höras ihop med en hemmaklack som knappast var att skryta med.

Det finns förstås många faktorer till detta. Tabelläget för Malmö är en. Snöovädret kan man också skylla på. Men vi nöjer oss hur som helst med att konstatera att det var en känsla av försäsong över den här matchen.

Men lite livat blev det ändå när periodens enda mål föll.

Leksand fick periodens första numerära överläge, men det var skåningarna som skapade. Det inleddes med att Christoffer Forsberg kom fri och kliniskt satte 1-0 mellan benen på Mantas Armalis efter att han åkt ifrån Marek Hrivík utan problem.

I samma boxplay krigade Malmö sedan till sig ytterligare ett friläge, men då stod dalalagets målvakt i vägen.

Resterande delen av perioden var trött. Leksand hade uppskattningsvis 90% av puckinnehavet, men detta utan att skapa några farliga målchanser. Adam Werner i hemmamålet behövde inte svettas och bland de nio avsluten han fick emot sig satt majoriteten av dem i magplattan.

Juniorens första mål

Den andra perioden målades i samma mönster.

Masarna vann skotten med 13-6, men skapade knappt nånting alls offensivt. I stället kunde hemmalaget utöka sin ledning till 2-0. Junioren Freddie Larsson hade väntat på sitt första SHL-mål, fram tills i kväll. Han höll sig framme och stötte in tvåan.

Ett fortsatt spelförande Leksand satte inte Werner på några större prov heller under mittakten utan gick mållösa till ytterligare en paus.

– Vi för matchen men samtidigt måste vi in i ytorna framför mål. Målvakten ser för mycket och då är det svårt att göra mål, vi måste spela lite rakare, sa Leksands bästa spelare Martin Karlsson till C More.

Karlssons tränare Björn Hellkvist var hårdare än så.

– Hästskit. Vi har tur att det inte står 5-0 till Malmö. De har tio skott eller vad det är, men det är livsfarligt varje gång, vi släpper till sådana sjuka lägen. Ska vi vara med och slåss om topp-sex och i slutspel här framöver får vi fan steppa upp alltså, det är alldeles för dåligt på händer och fötter, sa Hellkvist.

Men det gav ingen effekt.

Knappt firad reducering

Carter Ashton gjorde förvisso Leksands första mål i matchen, detta fyra minuter in på slutperioden. Han vann kampen framför målvakten Werner och lyckades trycka in reduceringen. Men då hade Malmö redan halvminuten innan dess gått upp till 3-0.

Det såg mest ut som ett tröstmålsfirande efter det blåvita målet. Ett lag med dåligt självförtroende som inte tror på att kunna komma ikapp, trots att det bara är två mål upp och kvarten kvar att spela. Det brukar vara oceaner av tid i ishockey.

Minuterna gick, det kom aldrig någon direkt push från Leksand och det slutade med en 1-4-förlust. Det innebär att det blir åttondelsspel, en serie som inleds redan på lördag. Vilka man får möta blir klart först på torsdag.

Men det tidigare hånfulla vårtecknet att Leksand inte går upp (eller åker ur), är nu uppgraderat till att Leksand går in i sluttampen av en säsong till – med en väldigt svag form.

Click to comment

Lämna ett svar

More in Herrlaget

%d bloggare gillar detta: