Connect with us
Anton Johansson en av målskyttarna / Foto: Peter Holgersson, Bildbyrån.

Herrlaget

Värdefull islossning i Linköping

Johanssons första SHL-mål • Rögle i åttondel

Det blev seger i den sista grundseriematchen.
Ett motstånd som är klart för “ingenmansland”
gick att besegra.
Lite efterlängtad islossning för masarna som vann med 5-2.

Ruohomaa inledde målskyttet – klackpass från Zackrisson / Foto: Peter Holgersson, Bildbyrån.

Ett av lagen deltog.
Det andra hade något att spela för.

Det var förutsättningarna inför den sista grundseriematchen när Leksand hade rest till Östergötland för att möta Linköping. Efter fyra raka förluster var masarna ute efter ett trendbrott.

De två första perioderna summeras med samma resultat där Leksand gjorde periodens enda mål och hade 2-0 efter 40 spelade minuter.

Mikael Ruohomaa satte första från nära håll och sitt fjärde för säsongen när han fick pucken framför mål via en klack från lagkapten Patrik Zackrisson.

“Hängmörad entrecote”

I mittperioden var det en glad målskytt som äntligen fick hitta nätet. Backtalangen Anton Johansson fick pucken på blålinjen av Jon Knuts och kort därefter hade han prickat in sitt första SHL-mål i karriären.

– Det var på tiden, jag har haft mina chanser de här 20 matcherna som jag har lirat. Det är otroligt kul att göra mål oavsett vilken serie det är, sa Johansson till C More i andra pausen.

Samtalet med C More gick sedan vidare att handla om den framtida förhandlingen med pappa Thomas Johansson som är General Manager i klubben, när det gäller Antons nya kontrakt.

– Det blir lite hängmörad entrecote och förhandling, sa Johansson med ett garv.

C More: Vad säger du om ert spel?
– Vi är bra. Vi har hittat tillbaka dit vi började den här säsongen och det var det vi pratade om inför. Vi behöver det noggranna spelet med pucken där vi vårdar pucken som om det är vår egen bebis. När vi sätter den blad till blad har vi väldigt bra fart i spelet.

En målnolla till spräckt

I den tredje perioden bytte lagen målchanser och mål med varandra. Siffrorna summerades till 5-2 för dalalaget och detta genom att Lian Bichsel, Anton Lindholm och Peter Cehlárik hittade nätmaskorna.

Det var – precis som för Johansson – schweizarens första strut för säsongen.

Bichsel firas för säsongens första strut / Foto: Peter Holgersson, Bildbyrån.

Linköping struntade lite i detaljerna i sitt försvarsspel och det kan man förstå när man inte hade nånting att spela för. Det enda man gjorde i kväll var att man faktiskt ramlade under även HV71 i tabellen.

“Föll på plats”

Men med det sagt var det en helt annan fantasi och frenesi i masarnas offensiva spel. Man hittade längre byten i offensiv zon, längre passningar och stod för några fina mål.

Den perfekta uppladdningen inför den åttondel som inleds redan på lördag.

– Mycket av det vi snackade om innan föll på plats. Men vi mötte ett Linköping som inte hade någon motivation överhuvudtaget. Det är tråkigt för dem men vi fokuserade på det vi skulle göra och var påkopplade och noggranna i detaljerna, sa Patrik Zackrisson till C More efteråt.

C More: Vad betyder den här segern för er?
– Det har varit otroligt jämnt hela året i den här serien, det är fullt bra lag. I slutändan gäller det att man tror på det man gör, har en positiv känsla och har en glädje i både sig själv och i truppen. Det var skönt att få en seger här och släppa tidigare tankar.

Redan på lördag är den första åttondelen – borta mot Rögle.

Därefter väntar returen i Leksand på måndagen därpå och skulle det behövas en tredje match för att avgöra det hela, spelas den också i Leksand redan på tisdagen därefter.


MATCHFAKTA

Linköping – Leksand 2-5 (0-1, 0-1, 2-3)
Skott: 20-32 (6-11, 5-9, 9-12)
Utv-min: 4-2 (4-2, 0-0, 0-0)
Publik: 7320

0-1 (12.47) Ruohomaa (4) (Zackrisson, Ashton) PP1

0-2 (33.46) Johansson (1) (Knuts, Norén)

1-2 (44.11) Bystedt (Fantenberg, Rattie)
1-3 (48.31) Bichsel (1) (Karlberg, Karlsson)
2-3 (51.43) Little (Strandberg, Palmu)
2-4 (53.09) Lindholm (7) (Elvenes, Karlberg)
2-5 (55.26) Cehlárik (3) (Lindholm, Heineman)

Click to comment

Lämna ett svar

More in Herrlaget

%d bloggare gillar detta: