Connect with us
Domarna i visst fokus i första åttondelen / Foto: Petter Arvidson, Bildbyrån.

Herrlaget

Bichsel frälsare i Ängelholm

Vann första åttondelen • Situationsrummet i fokus

Slutspelet inleddes med en förlängningsrysare i Ängelholm.
Efter flera samtal till situationsrummet och ett mål vardera, klev den schweiziska pansarvagnen Lian Bichsel fram och sköt hem den så viktiga första matchen till masarna.

Bichsel förlängningshjälte / Foto: Petter Arvidson, Bildbyrån.

Efter segern i torsdags mot Linköping var det flera spelare som pratade om att det här var en viktig seger inför åttondelen och att det var mycket i sin ”identitet” som man åter fann i den 5-2-segern.

Sett till hur det såg ut i den första perioden i Ängelholm är det bara att tro på spelarna i deras uttalanden. För det här var ett påkopplat Leksand som kom ut starka, spelsugna, som jobbade hårt – och som tog ledningen genom Matt Caito som smaskade in pucken via stolpen redan efter knappt tre minuter.

Annars var det en särskilt uppmärksammad situation som snodde rubrikerna från den första tredjedelen. Oskar Lang fick pucken till höger om RBK-målvakten Christoffer Rifalk, avancerade sedan in framför mål och föll varav pucken sedan tog en väg via ett Rögleben och sakta gled in över mållinjen.

Domarna tittade på situationen och valde att döma bort målet. Detta trots att man klart kan se att det är Rifalk som fäller Lang med sin klubba i förstaläget och att han sedan inte rör sig alls för att söka upp den lösa pucken.

– En jättebra förstaperiod där vi gör vad vi vill göra efter att ha kollat på hur de spelar. Vi gör också ett bra jobb i vår ‘penalty kill’ och lyckas klara av tre stycken där, sa Björn Hellkvist till C More inför den andra perioden.

Fler svåra situationer

Den andra perioden fortsatte i samma – ringande – mönster.

Dennis Everberg parkerade framför Mantas Armalis och med klubban mot Leksandsmålvaktens ena benskydd, styrde han in pucken via sitt ena ben. Armalis blev arg, det blev glatt i Rögle och matchen var utjämnad.

Några minuter senare ringdes det igen efter en ny situation nere hos Armalis. Den gången försvann pucken under Armalis stöthandske i målgården men forcerades in i målet via en klubba. Ett mål som dömdes bort.

– Tre helt korrekta bedömningar sett till hur regelboken är utformad. Sedan om det ska dömas bort eller inte är en annan diskussion, sa expert Petter Rönnqvist i C Mores studio i andra pausvilan.

Ring, ring, bara du slog en signal / Foto: Petter Arvidson, Bildbyrån.

Den tredje perioden var den mest stängda av de ordinarie tre. Totalt 5-1 i numerära överlägen till hemmalaget, varav ett av dem kom med nio minuter kvar när Mikael Ruohomaa åkte ut för en tripping.

Men masarnas boxplay i afton var bra och efter skotten 11-10 till gästerna, hade vi fortsatt 1-1 vid full tid och matchen till förlängning.

Backtalangen hjälte

Det var ängelholmarna som kom ut bäst i den fjärde perioden.

Man fick några långa anfall ner mot Armalis och tryckte på ordentligt men den storspelande målvakten släppte inte fler puckar förbi sig i afton. I stället – när många nog så smått började räkna in spel i en femte period – stack Leksand upp.

Pucken till Lian Bichsel på sin backposition som med trafik framför kassen hittade en lucka lågt på Christoffer Rifalk och sköt hem den så viktiga första matchen till masarna.

Nu väntar hemmamatch på måndag och – om det så behövs – en avgörande sådan på tisdag. Men var så säkra på att dalalaget tänker göra den här processen kort med en ny seger redan i övermorgon.


MATCHFAKTA

RÖGLE – LEKSAND
Skott: 28-43 (6-7, 6-17, 10-11, 6-8)
Utv-min: 2-10 (2-6, 0-2, 0-2, 0-0)
Publik: 5534 (Catena Arena)

0-1 (03.21) Caito (1) (Lang, Kloos)

1-1 (25.23) Everberg (Tambellini, Kapla)

Inga mål i den tredje perioden

1-2 (74.21) Bichsel (1) (Kloos, Lindholm)

Click to comment

Lämna ett svar

More in Herrlaget

%d bloggare gillar detta: