Connect with us

Herrlaget

Östman inför kvällen: “Enormt taggade”

Går in tillsammans med slovakiska stjärnduon

Kalle Östman och Leksand hoppas stänga åttondelen redan i kväll.
En match där den hårt jobbande forwarden går in med slovakiska duon.
– Det är tanken. Det blir spännande och kul, säger Östman till BVK.

Östman redo att jaga livet ur fler grönklädda / Foto: Daniel Eriksson, Bildbyrån.

BVK ringde upp Kalle Östman inför kvällens match. Men vi började med att prata lite om den tajta 2-1-seger som laget tog nere i Skåne i lördags.

– Det var lite slutspelskaraktär. Det var en tajt match där vi har bra tålamod i spelet. En skön och viktig första seger. Det blir ett annat spel och lite mer fysiskt när det är slutspel. Det blir en annan karaktär på matcherna vilket är väldigt kul.

Hur viktig var den här segern, kontra behöva vinna två?
– Det är superviktigt, det är bara tre matcher. Att vinna den första borta är såklart skönt, även för alla i laget att få in den känslan i gruppen och det självförtroendet är viktigt.

Lian Bichsel fick gå in och avgöra. En spelare som hyllats av många inte minst efter JVM. Även Kalle ser fina storheter i den unga backen.
– Lian är en riktig stortalang, det vet alla. Efter JVM och jul har han växt något enormt. Han kan vara en dominant kraft för oss där ute med sin fysiska närvaro. Han har tagit för sig riktigt bra här på slutet och kommer bli viktig i de här tajta slutspelsmatcherna.

Efter en tyngre perioden, inför LHC-matchen, vad var det framför allt ni ändrade på där skulle du säga som gjorde att det såg bättre ut?
– Det är marginalerna och att det är slutspelskaraktär på matcherna. Vi fick lov att komma tillbaka till vår identitet som vi försvann ifrån under slutet på grundserien. Sedan kan det räcka med seger och så kan det vända igen vilket jag tycker att det har gjort nu och nu har vi åter något på gång igen.

Hur sugna är ni på att stänga detta redan i afton?
– Jättesugna och vi är enormt taggade. Det ska bli grymt skönt att spela inför vår hemmapublik och det kommer att lyfta oss. Det är en jätteviktig match och det hade varit skönt att kliva ifrån den här matchserien med två raka såklart.

“Det är som vanligt”

Över 6000 biljetter sålda och det “rullar på”, säger biljettansvariga till BVK när vi ringde upp dem vid lunchtid. Något som inte överraskar Kalle.
– Det är som vanligt, det var likadant nere i Ängelholm också där det var bra stöd. Det är man bortskämd med när man har Leksands supportrar bakom sig och det är helt enormt. Man ser fram emot att ta hem en seger på hemmaplan också.

Östman fick några byten tillsammans med Marek Hrivík och Peter Cehlárik i den tredje perioden i torsdags. Ett samarbete som han bara efter några byten och ett par träningar känner att det finns något att bygga på.

– Jag tycker att det fungerade bra. Vi hittade lite kemi direkt även om det inte blev jättemånga byten ihop utan några i slutet av matchen. Jag tycker att vi kan bygga vidare på något där.

Är det en plats du huserar på även i kväll?
– Ah, det är tanken. Det blir spännande och kul.

Avslutningsvis då. Vem avgör? Vem såg het ut på värmningen?
– Jadu, vem såg het ut där? Jag säger Cehlárik att han får peta in den avgörande pucken.

Med en fin Östman-assist kanske?
– Vi siktar på det, det låter bra tycker jag.

Click to comment

Lämna ett svar

More in Herrlaget

%d bloggare gillar detta: