Connect with us

Herrlaget

SÄSONGEN ÄR ÖVER

Leksand historiska på det sätt man inte ville

Leksands IF är historiska.
Masarna blir det första laget att åka ur i åttondelsfinal trots att man vunnit första matchen. Säsongen är över efter att Rögle vunnit i Tegera Arena för andra kvällen i rad.

– Det känns jävligt surt. Det är ett stort misslyckande, det är pissdåligt, säger Björn Hellkvist till C More.

Knuts och Caito deppar / Foto: Daniel Eriksson, Bildbyrån.

För tredje året i rad tar Leksands säsong slut i den första slutspelsrundan.

Det började bra hemma mot Rögle i den avgörande matchen när Patrik Zackrisson tryckte in 1-0 efter sex minuter. Ett kliniskt avslut på en fladdrande puck via överliggaren bakom Christoffer Rifalk. Efter halva perioden hade hemmalaget 9-1 i skott och ledning.

Men sedan var det roliga över för masarna.

Rögle – som var helt utspelat stora delar under måndagens match – såg ut att ha sparat på krafterna för att vara mer redo här. Trots underläget kom skåningarna tillbaka starkt när man både kvitterade och tog ledningen innan den första perioden var över.

Utökad bortaledning

Mittperioden har inte varit Leksands ”grej” på hela säsongen. Faktum är att masarna var svagast av alla lag i SHL under grundserien när det kom till att vinna den andra tredjedelen.

Det här skulle inte visa sig vara något trendbrott kring det.

Rögle var helt överlägsna i spelet och tryckte på för att utöka sin ledning – och redan efter sex minuter kom det. Adam Tambellini hittade fram till Tony Sund som i sin tur tryckte in pucken vid den första stolpen.

– Det är bara att gå in och köra, det finns ingenting att spara på nu. Gör vi inte det är säsongen över och det vill vi inte, vi vill spela vidare, sa Jonas Ahnelöv till C More efter mittperioden.

Men det var fullständig mental ridå redan där.

Bänkade slovaker

Förstakedjan med slovakerna och Kalle Östman hade en ny tung kväll. De fick halva matchen innan Björn Hellkvist valde att agera. Då bänkades Peter Cehlárik, Marcus Karlberg fick speltid några byten.

Men när den tredje perioden inleddes så laget ut som följer, där inte heller Emil Heineman eller Marek Hrivík fanns med när Leksand gick ner på tre kedjor.

Lang – Ruohomaa – Kloos
Elvenes – Zackrisson – Östman
Karlsson – Knuts – Ashton

Det tog till halva perioden innan vi såg slovakerna få ett byte igen.

Bitter avslutning på säsongen för Hrivík / Foto: Daniel Eriksson, Bildbyrån.

Minuterna bara gick i den tredje perioden.

Ängelholmarna kontrollerade alla försök till blåvita anfall man fick emot sig. Först efter 14 (!) minuter kom Leksands första riktiga målchans när Rifalk fick sträcka ut och stå för en någorlunda avancerad benparad.

Kort därpå kom en reducering med 15.37 på klockan. Matt Caito laddade i väg ett direktskott som Rifalk inte hann över på. Ett sista hopp för dalalaget som nu hade mindre än fem minuter på sig att hitta en kvittering.

Försöket kom av sig när Jonas Ahnelöv var tvungen att ta en hakning med 1.18 kvar. Ett nytt försök att plocka Mantas Armalis gjordes, men en snurrpass i mittzon till fristående grönklädd spelare gjorde att matchen stängdes till 2-4.

Leksands säsong är över, innan det roliga knappt hann börja.

Igen.

Click to comment

Lämna ett svar

More in Herrlaget

%d bloggare gillar detta: