Leksand klara för SM-final

Leksands J20-grabbar är klara för SM-final under finalveckan i Nyköping.
Detta efter att han besegrat Timrå med klara 3-0 i semifinalen.

Masarna var det bättre laget mot Timrå. Detta även om det var en tung förstaperiod med tre blåvita utvisningar och mycket boxplay. Trots detta tog man sig till den första pausvilan med 1-0-ledning efter mål av Hannes Hellberg.

Mittperiodens andra halva var Timrås bästa del i matchen. Men Gustaf Albihn mellan stolparna kom upp stort och även mittakten slutade med en 1-0-fördel för Leksand efter mål av Lukas Millner Westberg.

Periodens annars mest omtalade sekvens var när ett Leksandsmål dömdes bort för en hög klubba. Det som domarna däremot missade, var att det var en hög Timråklubba som styrde in pucken i egen mål.

I slutperioden stängde Anton Johansson matchen med sitt 3-0-mål i den öppna kassen. Dessförinnan under den tredje perioden hade dalalaget på ett bra sätt kontrollerat tillställningen och spelat av tiden.

Den andra semifinalen spelas mellan Djurgården och Rögle med start klockan 15.10.

Finalen spelas under måndagen.

Lämna ett svar

Blog at WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: