Larsson inspirerad av Mantas: “Följt honom länge”

Filip Larsson är ny målvakt i Leksand.
I ett längre samtal med BVK berättar han bland annat om förväntningarna på säsongen och hur han inspirerats av Mantas Armalis fina säsong.

– Det finns en inspiration där att han började lite bakom Kasimir men spelade så pass bra att han spelade till sig många matcher, säger Larsson.

Larsson stoppar AIK i hockeyallsvenskan / Foto: Petter Arvidson, Bildbyrån.

LYSSNA: Hela timmen med Larsson i BVK:s podcast

Att snacka med sportchefen gör de flesta spelare, antingen i egen person eller via sina agent. Det berättar Filip Larsson att han också gjort, i form av Thomas Johansson, men att han framförallt talat med målvaktstränare, Alexander Milner.

– Jag pratade faktiskt mest med Milner. Visst är det sportchefen som har det sista ordet, men om man känner att man har en målvaktstränare som tror på en, känns det bättre för mig om han ser mina kvalitéer och hur han ska jobba med mig. Att jag passar in i hans satt att jobba med målvakter och att han tror att jag klarar att ta nästa steg vilket är in i SHL. Jag fick direkt ett bra intryck av Milner där vi hade ett långt samtal där allt kändes bra, säger Larsson.

“Är ganska enkelt”

Att han går in som tvåa bakom Mantas Armalis är inte uttalat, men kanske logiskt för de flesta. Det är däremot ingenting som har varit en del av Larssons samtal med klubben, varken med GM Thomas Johansson eller Alexandre Milner.

– Vi har pratat om mitt spel och hur jag ska vara så redo som möjligt för säsongen. Inte så mycket om situationen mellan mig och Mantas eller så. Vi vet hur den funkar och det gäller för mig att prestera, då får jag spela matcher. På det viset är det ganska enkelt. Det vi vill se är att mitt spel är så bra som möjligt på SHL-nivå så att jag får mina matcher.

Har du själv några uppsatta mål med säsongen?
– Jag brukar aldrig sätta upp mål faktiskt, det är inte min grej. Jag kommer inte sätta ett mål som jag är tillfreds med (kring antalet matcher) utan jag brukar mer se till att ta varje dag för vad det är och om jag tränar bra och presterar bra på matcherna kommer jag få fler matcher. På det sättet kommer jag då få de antalet matcher som jag är nöjd med i slutändan. Men just nu har jag ingen siffra på hur många matcher jag vill stå, det får vi se hur det blir. Det är min första säsong i SHL och jag ska se till att jag är så förberedd som möjligt när pucken släpps.

Mantas Armalis har Larsson bra koll på. Detta enda sedan tiden i Djurgården när Larsson själv var junior och Armalis stod mellan a-lagets stolpar.

– Hans senaste vända i Djurgården var också väldigt bra så jag vet vilken duktig målvakt han är och att han spelade ännu bättre i år. En lugn, trevlig och schyst person. Det finns en inspiration där, att han började lite bakom Kasimir men spelade så pass bra att han spelade till sig många matcher. Vilket inte förvånar mig att han kunde göra då han är en duktig målvakt som det ska bli roligt att lära känna, träna och spela ihop med, säger Larsson.

LYSSNA: Hela timmen med Larsson i BVK:s podcast

Lämna ett svar

Blog at WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: