Nya avtal för talangerna

Leksand gick under tisdagen ut och berättade att man förlängt avtalen med två talanger över de kommande två säsongerna. Det handlar forwarden, Arvid Eljas (20 år i juni) och backen, Anton Johansson (19 år i juni).

Eljas har representerat Leksands a-lag under 22 matcher hittills under karriären. Johansson är uppe i 30 matcher, där 24 av dem spelades under fjolåret där han också första SHL-målet.

– Leksand är mitt hem och det är här jag vill utvecklas med hjälp av ledarna och spelarna jag har lärt känna de tre åren jag varit här. Jag ser mycket fram emot nästa säsong, säger Anton till klubbens hemsida om efter det påskrivna kontraktet.

Arvid Eljas:
– För mig som är född i Dalarna vet jag vad hockeyn, och framförallt Leksands IF betyder, och det är en ära att få den här chansen. Jag vet att det kommer att bli en stor utmaning att slå mig in i truppen, men jag ska göra allt jag kan för att ge mig själv förutsättningarna att göra det genom hårt jobb som börjar redan nu under sommarträningen.

General Manager Thomas Johansson har tidigare sagt att söker efter två högerfattade backar och i Anton Johansson får han in en sådan i lagbygget.

– Han är stor men ändå väldigt atletisk ute på isen. Han besitter många bra egenskaper och i Antons fall handlar det väldigt mycket om att få fortsätta bygga erfarenhet och fysik. Han är extremt spelskicklig, rör sig bra, är orädd och kan bryta ett mönster för att skapa offensiva chanser, säger han om Anton Johansson.

Läs längre kommentarer från alla tre på Leksands hemsida.

Lämna ett svar

Blog at WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: